Особливості вибору та покупки верстатів з ЧПК

Особливості вибору та покупки верстатів з ЧПК

У другій половині двадцятого століття на зміну класичним універсальним верстатам прийшли токарні верстати з ЧПК. Все останнє десятиліття їхня частка неухильно зростає. Це обумовлено відносною простотою експлуатації верстатів з ЧПК та їхніми широкими технологічними можливостями. Потрібно відзначити і високий рівень автоматизації виробництва при їх застосуванні, що також пояснює їхню частку в станковому парку сучасних металообробних підприємств.
Верстати з ЧПК, які можна придбати на https://abplanalp.ua/ru/tokarnye-stanki-chpu/, виконують обробку за допомогою керуючої програми, що дозволяє отримувати більш точні та якісні деталі за високої продуктивності. В даний час універсальні верстати поступаються місцем верстатам з ЧПК, оскільки навіть найдешевший верстат з ЧПК перевершує аналогічний універсальний верстат за всіма показниками, за відносно невисокої вартості. Та й неможливо уявити використання протишпинделя, приводного інструменту або осі Y на верстаті з ручним керуванням.

Критерії вибору верстата з ЧПК: основні моменти

Слід врахувати кілька факторів:

– бюджет – зрозуміло, всім хочеться кращого та за меншу ціну. Відповідно, якщо перед вами стоїть завдання налаштувати безперебійне виробництво високої якості, економити на обладнанні не варто. Зрештою обладнання відомих європейських виробників виграватиме за ресурсом, надійністю, точністю, продуктивністю та зручністю управління;

– основним моментом при виборі токарного верстата з ЧПКУ стануть габаритні розміри деталей, які планується виготовляти.

Вибір токарного верстата з ЧПК також залежатиме і від матеріалу, який планується на ньому обробляти.
Якщо говорити про додаткові умови, то обов’язково слід врахувати завантаженість виробництва. При невеликій завантаженості виробництва можна буде заощадити на багатьох опціях, що пропонуються разом зі верстатом. Але якщо необхідно, щоб верстат працював у дві-три зміни, кожна втрачена дрібниця приноситиме збитки. Відповідно, якщо верстат закуповується під виготовлення яких-небудь невеликих втулок у величезних кількостях із прутка, то цей процес потрібно максимально автоматизувати.

Що потрібно знати про верстати з ЧПК

З появою верстатів із ЧПК (числовим програмним керуванням) кардинально змінився підхід до обробки матеріалів. На це є кілька причин.
По-перше, новий тип управління назавжди виключив помилки, які здійснюються з людського чинника під час роботи з ручними аналогами. По-друге, значно збільшилася швидкість виробництва. Ще одна причина – це висока точність обробки виробів. Такий верстат є обов’язковим атрибутом будь-якого підприємства, що займається обробкою дерева, металу чи інших металів.
При виборі верстата обов’язково варто враховувати розмір робочого простору, чи дозволить він налагодити виробництво. Організація робочого простору включає такі чинники:

максимальне використання всієї доступної площі;

мінімізація руху робітників від верстата до верстата;

простір для переміщення матеріалів;

живлення верстатів.

Необхідно також звернути увагу і на постачальника – найкраще, якщо він давно працює на ринку та встиг себе зарекомендувати, як, наприклад, Abplanalp Україна. В такому разі можна не боятися неприємних сюрпризів.
Одним із важливих факторів також є рівень обслуговування обладнання – досвід та майстерність операторів верстата дозволить підвищити продуктивність роботи.
Варто враховувати, чи є у робочого персоналу навички, необхідні для роботи з деякими моделями верстатів, та навчити операторів у разі потреби.

 

*партнерський матеріал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x