У Черкасах відкрили вуличну мініскульптуру «Калина» із музичним супроводом

У Черкасах відкрили вуличну мініскульптуру «Калина» із музичним супроводом

Сьогодні в Черкасах відбулося урочисте відкриття першої в місті музичної мініскульптури «Калина». Скульптура виготовлена із бронзи та граніту, а її унікальність полягає в тому, що поруч із нею можна почути легендарну українську пісню «Ой у лузі червона калина» у виконанні відомого музиканта і соліста гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка, який родом із Черкас.

Скульптура «Калина» символізує національну ідентичність, силу та стійкість українського народу, що є особливо важливим у нинішній час. Вона стане важливим культурним та туристичним об’єктом для міста, залучаючи мешканців та гостей до краси мистецтва та мелодії, що лунає поруч.

Право відкрити скульптуру було надано заступниці міського голови Анастасії Чубіній та автору цієї мініатюри, відомому черкаському скульптору Владиславу Димйону.

Анастасія Сергіївна відзначила, що мініскульптура «Калина» з музичним супроводом не лише прикрашатиме наше місто, але й нагадуватиме про силу української культури, її традиції та невичерпну енергію, яку вона несе поколінням.

Зазначимо, що реалізація проєкту стало можливим завдяки фінансовій підтримці з міської програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси.

Нагадаємо, що в місті вже встановлено декілька робіт у межах культурних грантових проєктів від відомого черкаського скульптора Владислава Димйона. Серед них – бронзові мініскульптури «Скрипка» та «Барабан-яблуко», що прикрашають фасад Черкаської дитячої музичної школи №2. А також бронзова скульптура «Щедрий кіт», розміщена у сквері «Юність», що має на меті привернути увагу та зібрати кошти на підтримку тварин, які потребують допомоги.

 

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x