Меморіальні дошки двом захисникам відкрили на Чигиринщині

Меморіальні дошки двом захисникам відкрили на Чигиринщині

Учора, 30 вересня, відбулося урочисте відкриття пам’ятних дошок на честь військових Віктора Бурлаки та Максима Царука. Про це повідомили в пресслужбі Чигиринської міської громади.

Право відкрити меморіальні дошки надали рідним загиблих. Присутні вшанували пам’ять військових хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дошок, а учні школи запалили свічки пам’яті.

Максим Царук 12 жовтня 2023 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Проходив службу на посаді старший стрілець-оператор механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону, мав військове звання старший солдат.

23 лютого 2024 року він був нагороджений відзнакою «Золотий хрест» за проявлену мужність та успішне виконання завдань під час бою. 28 квітня 2024 року, захищаючи волю і незалежність України, унаслідок обстрілу з боку противника, у Бахмутському районі Донецької області він загинув.

Віктор Бурлака в 2014 році пішов служити в зону АТО. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, не міг лишатися осторонь та в червні 2022 року став на захист рідної країни. Старший сержант, старший механік-водій 12 танкової роти 4 танкового батальйону. Із жовтня 2022 року вважався зниклим безвісти під час виконання бойового завдання. У березні цього року стало відомо, що залишаючись вірним своїй країні та військовій присязі, він загинув в бою в районі н.п. Нова Камʼяна Херсонської області.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x