Синоптики спрогнозували, якою буде погода на Черкащині цього тижня

Синоптики спрогнозували, якою буде погода на Черкащині цього тижня

Атмосферним фронтам південного циклону «FINNY» все ж вдалося завершити 5-місячну епоху бездощів’я на Черкащині. За неділю та ніч понеділка в Каневі, Звенигородці та Умані випало 22–29 мм, а це 2–2,5 декадні норми. Найменше дощу дісталося Чигирину, Золотоноші та Смілі всього 1–5 мм – 6–30 %.

Абсолютним лідером за кількістю опадів у нашому регіоні стала Жашківщина, де за 16 годин випало 73 мм, а це майже дві місячних норми опадів жовтня.

Сьогодні циклон «FINNY» відійшов на північний схід і Черкащина опинилася в його тиловій, а значить холодній частині. Атмосферний тиск почав зростати, вітер розвернувся на північно-західні румби та відкрив доступ більш прохолодному повітрю з північних широт. Температурний фон знизився на 2-3º.

Із вівторка по п’ятницю під впливом антициклону переважатиме хмарна, помірно-тепла погода. Опади малоймовірні. Температура вночі +5–10°, удень +17–22°.

За попередніми прогностичними розрахунками, у наступні вихідні завдяки активізації атлантичних циклонів, очікуємо занурення в осінню дощову прохолоду.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x