«Дитяча філармонія» ДМШ №1 ім. М. В. Лисенка відкрила новий сезон

«Дитяча філармонія» ДМШ №1 ім. М. В. Лисенка відкрила новий сезон

20 листопада у концертному залі ДМШ № 1 ім. М.В. Лисенка відбулось відкриття концертів «Дитячої філармонії». Перша лекція – концерт присвячений музиці кіно, повідомляють у навчальному закладі
Досить часто саме музика є головною складовою кінокартини, а раніше невідомі виконавці або групи, стають відомими завдяки своїм композиціям, написаним в якості саундтреків до популярних фільмів.

Лекція розпочалась з історії виникнення кінематографу, поєднанню його з музикою. До уваги глядачів були представлені ролики братів Люм’єрів, із перших комерційних кіносеансів Парижа – «Вихід робітників з фабрики» та «Прибуття поїзда». А також уривок з фільму «Цирк» у головній ролі з Чарлі Чапліном.
Учасники концерту вражали слухачів грою на різноманітних музичних інструментах: сопілці, кларнеті, саксофоні, ксилофоні, фортепіано, скрипці та інших. Крім солістів, у лекції-концерті брали участь ансамблі: вокальний та інструментальний. У їхньому виконанні прозвучала музика з таких кінофільмів : «Гардемарини вперед», «Петербурзькі таємниці», «Шербурські парасольки», «Бережись автомобіля», «Гусарська балада», «Амелі», «Іграшка», «Сім», «Рожева пантера», «В бій ідуть одні старики», «Високий перевал», «За сімейними обставинами», «Ромео і Джульєтта», «Мій лагідний і ніжний звір», «Ділова жінка».
Глядачі та учасники отримали масу позитивних вражень, поринули у романтично-загадковий, ліричний, комедійний, фантастичний світ музики кіно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x