Ув’язнені вимагають гроші з черкаських бізнесменів

Ув’язнені вимагають гроші з черкаських бізнесменів

Шахраї по телефону представляються очільниками податкової і просять терміново «позичити» кілька тисяч. Цій «схемі» вже більше року, але вона й досі працює. Про це сьогодні під час зустрічі з черкаськими бізнесменами, на якій був присутній кореспондент «Нової Доби», розповів керівник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар. Він також повідомив, підприємцям, як боротися із такими «податківцями»

– Інформація по таких фактах почала надходити ще минулого року, – розповідає Владислав Пустовар. – Підприємцям надходили телефонні дзвінки, нібито від представників податкової інспекції. Телефонували і казали: «Здравствуйте! Зараз із вами буде говорити начальник податкової інспекції» Потім трубка передавалася і «начальник» говорив, мовляв, у нас така проблема: тут приїжджає перевірка і потрібно терміново 5 – 6 тисяч гривень для того, щоб гідно зустріти. Потім я віддам. Підприємці платили ці кошти.

– Офіційних заяв до нас, я тоді працював в УБОЗі, не надходило. Ми цю ситуацію відслідковували. Згідно нашої інформації, потім приїздив таксист. Йому передавали ці кошти. Таксиста використовували «втемну». Він ні про що не знав. Потім ці кошти перераховували на картки поповнення мобільних операторів або на інші картки.

– Підприємець вввжав, що він допоміг податківцям і тепер матиме якийсь позитив у спілкуванні з податковою, і коли він розумів, що його обвели навколо пальця, уже було пізно кудись звертатись.

– За нашою інформацією ці шахраї робили ці дзвінки з місць позбавлення волі.

– Закликаю не реагувати на такі дзвінки. Якщо ж ви особисто знаєте представника якогось контролюючого органу, який нібито вам телефонує, передзвоніть у приймальню і спитайте чи ви розмовляли щойно з ним чи ні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x