На Черкащину прийде істотне похолодання

На Черкащину прийде істотне похолодання

Холодний антициклон, що рухається з Фінляндії через північні райони України на Середню Волгу, уже зумовлює поступове зниження температури повітря. Якщо в середу денний максимум досягав літніх значень +19–+21º, то вчора повітря прогрівалося лише до +13–+15º. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

29-30 березня прогнозується зниження температури повітря вночі до 6º морозу, що є звичайним явищем для березня. Однак, таке похолодання шкоди плодовим деревам не завдасть, оскільки вони ще не цвітуть. Денні температури в ці дні підвищуватимуться лише до +4–+9º.
У найближчі 7-10 днів суттєвих опадів не очікується, оскільки циклони та їх атмосферні фронти обминатимуть Черкащину. Дефіцит опадів, контраст нічних і денних температур та вітер призведуть до більш інтенсивної втрати вологи з ґрунту, особливо із верхніх його шарів. Тому при проведенні посівної необхідно приділити увагу агротехнічним заходам із закриття ґрунтової вологи.

Як наголосив Віталій Постригань, враховуючи аномально ранню весну, значний дефіцит опадів та високі температури, в цьому році встановлення високої (4 класу) і надзвичайної (5 класу) пожежної небезпеки очікується раніше звичайних строків – вже з другої декади квітня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x