Нові сучасні спеціальності і співпраця з роботодавцями – у ЧДТУ підсумували здобутки 2017 року

Нові сучасні спеціальності і співпраця з роботодавцями – у ЧДТУ підсумували здобутки 2017 року

Унікальні спеціальності, хороша репутація серед роботодавців, активна наукова діяльність у ногу з часом. Про здобутки Черкаського державного технологічного університету протягом 2017 року розповіли сьогодні представники колективу закладу під час прес-конференції, що відбулася у прес-центрі «Нової Доби».

Ректор ЧДТУ Олег Григор наголосив, що серед головних напрацювань університету: дружній і мотивований колектив, нові спеціальності, продуктивна наукова робота.

Нові сучасні спеціальності і співпраця з роботодавцями – у ЧДТУ підсумували здобутки 2017 року – У цьому році ми отримали низку ліцензій, зокрема, для освітнього ступеня бакалавра у нас 5 нових спеціальностей, магістра – 9 спеціальностей. Додали ще одну спеціальність в аспірантурі, ще одна справа лежить у Міністерстві, очікуємо на позитивне її зрушення, – повідомив Олег Григор.

До того ж, у закладі цьогоріч створений робототехнічний факультет, засновані відповідні освітні програми з робототехніки, запроваджена атестація вільного володіння державною мовою, відкрита спеціалізована вчена рада із захисту докторських дисертацій на теми економіки.
– Із гордістю відзначу, що на всеукраїнському конкурсі «Ноосфера» із 10 фінальних проектів 2 представляли студенти ЧДТУ. Усього поданих проектів було близько 300, – зазначив Олег Олександрович.

Також ректор університету зауважив, що ЧДТУ відіграє важливу роль у житті області в освітньому, науковому, економічному та соціальному вимірах:
– Для нас важливо, щоб молодь могла навчатися, жити і працювати на Черкащині. Адже сьогодні багато молодих людей виїжджають за кордон. Якщо будуть роботодавці, працюватимуть ПТУ, коледжі і технікуми, то ми як унікальний ВНЗ матимемо місце під сонцем. Випускників середньої школи можна сміливо віддавати у руки нашим викладачам: вони зроблять усе, щоб вони стали успішними на ринку праці.

Ланських Євген, перший проректор ЧДТУ, додав, що важливим досягненням ВНЗ вважає збереження контингенту студентів, попри демографічну кризу і відтік молоді за кордон.
Нові сучасні спеціальності і співпраця з роботодавцями – у ЧДТУ підсумували здобутки 2017 року – Ще одним досягненням є низка проведених заходів спільно з роботодавцями міста і області. Якщо раніше кафедри шукали собі бази практики, то зараз працедавці вже самі звертаються до нас і просять практикантів або випускників на працевлаштування. І якщо раніше йшлося про мінімальну зарплату, то нині пропонують 5-7 тисяч гривень, що добре для першого робочого місця, – зауважив Євген Володимирович.
За його повідомленням, 25 спеціальностей університету цього року пройшли повторну акредитацію. Є й нові спеціальності, це: «історія та археологія», «публічне управління та адміністрування», «філософія та політична філософія», «соціальне забезпечення», «транспортні технології».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x