Смородиновий чай на захисті здоров’я

Смородиновий чай на захисті здоров’я

Чай із чорної смородини рекомендований для підвищення імунітету, лікування та профілактики грипу і простудних захворювань. Уся справа в тому, що ця ягода багата на вітамін С, який необхідний для зміцнення захисних сил організму.
А ще смородиновий чай корисний для людей із гіпертонією і цукровим діабетом, схильним до ожиріння, тому що містить ліноленову кислоту, що сприяє розщепленню жирових відкладень.

Чорна смородина здатна навіть запобігати раковим захворюванням та різним хворобам серцево-судинної системи. Крім того, чорна смородина не дозволить ослабнути розумовим здібностям у літніх людей.
Найкраще робити смородиновий чай із ягід, заготовлених з літа, які не піддавалися термічній обробці, тобто перетертих із цукром, засушених або заморожених. Звичайно, якщо домашніх немає, то магазинні теж підійдуть. Корисний буде чай із засушених листочків куща.

Приготування
Протріть через сито півсклянки смородини і вичавіть сік. Частину суміші розчавлених ягід потовчіть, додавши 2–3 листки м\’яти і розмарину. Заваріть у літрі окропу 2 ложки зеленого і білого чаю, одну чайну ложку листя смородини і ягідної маси. Настоюйте напій 15 хвилин, після чого процідіть, розлийте по чашках, додавши в кожну по одній чайній ложці смородинового соку. Для оформлення в чашки можна покласти кілька ягід смородини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x