Навіщо потрібні технічні кандидати?

Нинішня виборча кампанія відрізняється від усіх попередніх великою кількістю технічних кандидатів. Експерти передбачали, що таке явище матиме місце, проте не зуміли вгадати масштаб явища.

Повідомляє кореспондент «Нової Доби».

– У людей може бути різна мотивація для того, щоб висувати свою кандидатуру, цілком усвідомлюючи, що до перемоги їм не дійти, – сказав на зустрічі з журналістами в прес-центрі «Нової Доби» Олександр Черненко, голова Комітету виборців України. – Хтось це робить для власної політичної розкрутки, хтось «працює» на іншого кандидата, відтягуючи голоси від конкурентів, дехто навіть ховається від кримінального переслідування. Хоча, нагадаю, статус кандидата в Президенти не дає юридичних підстав для набуття недоторканності. Ця норма поширюється лише на обраних народних депутатів.
Насправді такі кандидати можуть ще й «підзаробити».
– Основне завдання таких нікому не відомих кандидатів – отримати свою квоту на представництво у виборчих комісіях, щоб потім віддати її кандидатам «вищої ліги», – розтлумачує деякі хитрощі ведення виборчої гри Олександр Миколайович. – Для України це не новина. Проте навіть застосування цієї технології не дасть можливості заволодіти монополією у виборчих комісіях, так, як ми це спостерігали на останніх виборах, тож особливого впливу на результати виборів це не матиме.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x