На Уманщині комісія обговорила питання екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

На Уманщині комісія обговорила питання екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

23 лютого під головуванням голови Уманської РДА Євгенія Данченка відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядок денний виносилося три питання, одне планове – «Про затвердження плану дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з підготовки до паводків, пропуску льодоходу та повеней», та два позапланових – «Про безпечне поводження із хімічними засобами захисту рослин та хід виконання протоколу № 8 від 23.06.2015», «Про залучення місцевих пожежних команд до ліквідації, гасіння пожеж, аварій та надзвичайних ситуацій».

Як зазначив голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, по території району протікають основні маловодні річки – Ятрань, Ревуха, Уманка, Синиця. У руслах річок утворені штучні водойми – ставки. Залежно від товщини снігового покрову, глибини промерзання ґрунту кількість води у період танення упродовж лютого-березня може значно збільшуватись. На окремих місцевих водоймах розташовані греблі, по яких пролягають шляхи автотранспортного сполучення. Є також велика кількість об’єктів енергопостачання, газопроводи, тому власникам та балансоутримувачам таких об’єктів необхідно вжити заходів щодо запобігання підтоплення та руйнування цих об’єктів.

Актуальною проблемою в забезпеченні санітарного благополуччя району є виконання вимог чинного законодавства в сфері використання пестицидів та агрохімікатів, звернення про отруєння пестицидами за останні три роки надходили до райдержадміністрації від мешканців сіл Городниця та Дмитрушки.

Не менш важливою є забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах району. Відповідно до розпоряджень райдержадміністрації, з 2008 року у районі утворено 7 місцевих пожежних команд, нині три з них діють уже на території Паланської об’єднаної територіальної громади, а Бабанська, Ладижинська та Рогівська – на території району. У той же час тривалий час не працює Родниківська місцева пожежна команда, що створювалась на базі КСП «Родниківка», і це питання потребує вирішення.

Усі питання були детально обговорені, прийняті відповідні рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x