«Батьківщинівці» стали героями фільму про Майдан

«Батьківщинівці» стали героями фільму про Майдан

Ідею відзняти оригінальну програму про Майдан, піднятий духом Шевченка, і про самого Шевченка, 200-річчя народження якого співпало з найважливішими за останні десятиліття для України подіями, ініціювала державна телерадіокомпанія «Рось». Про це „Нова Доба” дізналася на офіційному сайті Черкаської обласної організації ВО „Батьківщина”.

Героями програми, серед яких черкаські афганці і «батьківщинівці», її автор Людмила Джулай бачить тих людей, які так чи інакше, а стали не тільки частиною, а й рушійною силою історичного Майдану. Це й поети, які написали про Революцію Гідності вірші, композитори, які поклали їх на музику, художники, котрі передали на полотнах усі фарби боротьби нашого народу за своє майбутнє. Ну і, звісно ж, самі ж революціонери. Зрештою, саме їм Україна найбільше зобов’язана тим, що ми маємо сьогодні.

Програма «І повіє вогонь новий з Холодного яру» візьме участь у міжнародному конкурсі, який пройде у червні в Польщі. Але першими її критиками стануть, звісно, черкаські глядачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x