У Смілі між податковою міліцією та підприємством розгорілася справжня війна

У Смілі між податковою міліцією та підприємством розгорілася справжня війна

У Смілі між податковою міліцією та науково-виробничим підприємством розгорілася справжня війна. Майже повністю заблоковано роботу заводу, який ремонтує електродвигуни для залізничного складу. Податківці стверджують: організація систематично ухиляється від сплати податків. Натомість директор виробництва звинувачує контролерів у спробі хабарництва.Ось так, крок за кроком, зварювальник Василь Ємельяненко ремонтує потужний електродвигун. Таких через його руки пройшли сотні. Вся «Укрзалізниця» обслуговувалася на їхньому маленькому заводі. Але зараз у підприємства не найкращі часи. Роботи поменшало втричі, через це урізали і зарплати.
Василь Ємельяненко, зварювальник: «Электродвигатели, трансформаторы, железнодорожные двигатели, тяговые двигатели, тоже самое метро наше, всё это мы ремонтируем. По Украине может предприятий 5, от силы. И то их также само давят, как и нас».
– Ось вони пишуть, що в слідчому управлінні є кримінальна справа за фактом ухилення від сплати податків.
Керівництво показує причину такого занепаду. Це лист-вимога не співпрацювати з підприємством, як злісним неплатником податків. Такі повідомлення клієнтам заводу розсилає обласна податкова міліція. Поряд із листом лежить виписка, так само податкової – виробництво боргів не має.
Василь Давиденко, директор заводу: «Причини ці почалися десь три, три з половиною роки тому, коли до нас прийшли перевіряльники та сказали, що ми знаємо, що в ваших паперах і документах ми нічого не знайдемо, але ви повинні заплатить таку-то суму – «мзду». І від вас відчепляться та відстануть».
Відтоді підприємство весь час перевіряють. «Укрзалізниця» заморозила співпрацю. Проти директора податкова міліція відкрила кримінальне провадження. З\’ясувати причини такої поведінки у самих податківців нам не вдалося. Дізнавшись про мету нашого візиту, вони відмовилися від спілкування.
– Винныка и Щерба нет!
– А коли вони будуть?
– Их сегодня нет. Они в отъезде. Их сегодня нет.
Голова обладміністрації гортає документи заводу. Він сам колишній податківець. Каже: фінансовий тиск на підприємство – одна зі складових корупційної схеми податкової міліції. У такий спосіб контролери змушують бізнесменів платити хабарі.
Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: «До мене приходило дуже багато підприємців із цього питання. І з єдиною вимогою: усунути від виконання обов’язків начальника податкової міліції Вінника. Я особисто поїду в ГУ Міндоходів у Черкаській області та буду змушувати Вінника написати цю заяву».
Допоки чиновники з\’ясовуватимуть ситуацію, Смілянському заводу загрожує банкрутство. Через тиск податківців майже всі клієнти підприємства відмовилися від співпраці. Вісімдесят двох робітників заводу керівництво відправило у відпустку за власний рахунок. Платити людям нічим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x