Як прибрати в домі перед Великоднем без психічних травм

Як прибрати в домі перед Великоднем без психічних травм

Здавна, підготовку до святкування Великодня в Україні починали з прибирання в господі. І хоча в наші часи багато чого змінилося, але це правило лишилося непорушним. Зазвичай генеральне прибирання позбавляє нас вільного часу, сил, настрою, а інколи і вихідних. Тож, варто скористатися порадами, які допоможуть пришвидшити процес прибирання і одночасно не зменшать його ефективність.

Умовно розподіляємо квартиру на 4 зони. Важливо, щоб вони були рівні за розміром, так наприклад, одна кімната може бути розділена на 2 зони. Також в одну зону може входити кілька окремих кімнат – ванна і туалет, вітальня і коридор і т. д. Перш ніж робити прибирання в будинку або квартирі, бажано заздалегідь розподілити обсяг робіт в кожній зоні.

Зона 1 – Кухня. Для початку наводимо загальний порядок: ховаємо всі предмети зі стільниці і кухонного столу. Пам’ятайте, що чим менше захаращене робоче місце господині, тим акуратнішою і охайнішою здається сама кухня. Приступаємо до посуду і раковини. Гори брудного посуду не будуть накопичуватися у вашій мийці, якщо ви візьмете за звичку мити його відразу після прийому їжі. Також дуже важливо, щоб на кухні була чиста мийка. Далі миємо кухонні поверхні. Для цього вам знадобиться спеціальна ганчірка з мікроволокна. Стільниці і стіл протираємо рухами від далекого кута в напрямку до себе, змахуючи крихти і сміття в руку. Не забуваємо про підвіконня, радіатори, кахлі і т. д. Тепер чистимо і протираємо кухонну техніку. Ретельно протріть злегка вологою ганчіркою поверхні холодильника, плити, хлібопічки, мікрохвильової печі, мультиварки та іншої техніки, яка є на вашій кухні. Завершальний етап – підлога. Якщо у вас в запасі всього 5 хвилин, то беріться за віник. Більше? Скористайтеся пилососом. Тільки після цього протираємо підлогу, використовуючи швабру з губкою із спеціальної мікрофібри.

Зона 2 – Ванна кімната і туалет. Ця зона має такий підпункт, як попередня підготовка. Вона полягає в нанесенні на унітаз, раковину, душову кабінку або ванну миючого засобу, який допоможе очистити поверхні в найкоротші терміни. Оскільки ми заздалегідь нанесли засіб на поверхню, залишилося тільки повторно протерти і змити його залишки. Далі чистимо дзеркало, розпорошуючи на його поверхню рідину для миття скла. Щоб уникнути розводів, протирати починаємо зверху вниз, круговими рухами. Внутрішню поверхню унітазу посипаємо сухим мийним засобом, ретельно очищуємо щіткою і залишаємо на пару хвилин. Після цього спускаємо воду кілька разів. Далі з допомогою ганчірки і універсального спрею протираємо зовнішні поверхні унітазу і зливного бачка. Наступний пункт – раковина і санвузол. Для того щоб позбутися від накипу і цвілі навколо блискучого крана, потрібно придбати спеціальні засоби, які ви зможете знайти в будь-якому магазині побутової хімії. Також не забуваємо про прибирання підлог.
Зона 3 – Вітальня. Перше, що потрібно зробити – це оцінити ступінь засміченості кімнати. Зверніть увагу на розташування предметів і розкидані речі. Якщо щось не так, розкладіть все по місцях. Протираємо поверхні і видаляємо павутину зі стін і стелі. Дуже часто господині нехтують цим пунктом, але це – груба помилка. Адже саме від цього залежить загальне враження від кімнати. Також не забуваємо про підвіконня, радіатори і т. д. Далі миємо скляні і дзеркальні поверхні. Для кращого результату варто скористатися універсальним засобом для чищення скла і ганчірками. Поверхні протираємо круговими рухами. Після цього пилососимо і миємо підлогу.

Зона 4 – Спальня. Прибираємо всі зайві предмети. Також міняємо брудну постільну білизну на нову і свіжу. Ховаємо непотрібні предмети, що лежать або скоріше валяються на поверхнях меблів. Це допоможе зробити вашу спальню візуально чистою. Далі заправляємо ліжко. Протираємо поверхні від пилу, використовуючи спеціальну ганчірку. Рекомендуємо використовувати спеціальний поліроль, щоб продовжити термін служби меблів. Завершуємо традиційно – прибиранням підлоги. За прикладом попередніх зон, пилососимо і миємо підлогу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x