Просте очищення організму клітковиною

Просте очищення організму клітковиною

Клітковину поділяють на два види: розчинну і нерозчинну. Перша міститься в овочах, фруктах, а другу ви можете знайти у крупах. В чому користь клітковини і як вона очищає наш організм та виводить токсини?

Волокна нерозчинної клітковини залишають організм в тому ж вигляді, в якому увійшли. Проходячи через шлунково-кишковий тракт, клітковина захоплює і виводить з організму різні шлаки і токсини. Розчинна клітковина перетворюється в масу, схожу на гель. Вона впливає на травлення більш м\’яко. І та, й інша сприяє очищенню організму і позбавленню від зайвої ваги. На відміну від багатьох дієт, допомагаючи худнути, вона не завдає шкоди організму. Однак, вводячи в свій раціон клітковину, слід чітко дотримуватися правила, згідно з яким нерозчинної клітковини треба споживати в тричі більше розчинної. Якщо є продукти, що містять клітковину, людський організм буде витрачати до півтора сотні кілокалорій на добу. Щоб стільки витратити без споживання клітковини, потрібно влаштувати двадцятихвилинну пробіжку.

Споживання клітковини найпростіший, безпечний і природний спосіб зберігати здоров\’я. Вона наполовину знижує рівень холестерину в крові і знижує рівень цукру в крові, оскільки не дає організму його засвоювати. Досить ввести в денний раціон тридцять грамів клітковини, і ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи знижується вдвічі. Споживання клітковини є хорошою профілактикою таких страшних захворювань, як рак і діабет.

Клітковина чудово стимулює роботу кишечника. Дуже корисно включати в меню клітковиновмісні продукти вагітним жінкам, людям, які страждають від закрепів або тим, у кого є проблеми з травленням. Дуже корисно вживати в їжу цільнозерновий хліб, різні каші, квасолю, горох, сухофрукти. Останніх взагалі є багато. Тут і курага, і родзинки, і чорнослив, й інжир. Все це хороший помічник у справі очищення організму і налагодження роботи кишечника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x