У Холодному Яру вшанували Героїв, загиблих за волю України

У Холодному Яру вшанували Героїв, загиблих за волю України

Учора, 13 квітня, у Холодному Яру вшанували пам\’ять Героїв, загиблих за волю України. Участь у вшануваннях взяли голова ОДА Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, керівник черкаської організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар, народний депутат, письменник Леонід Даценко. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На початку заходу були покладені квіти до пам’ятника Героям Холодного Яру, що знаходиться в центрі села Мельники, де власне й відбувся мітинг. Під час вступного слова один з організаторів заходу Роман Коваль подякував обласній владі за надану допомогу в організації, зокрема, оркестр, безплатні автобуси, поширення інформації у ЗМІ.

Хвилиною мовчання було вшановано пам\’ять козаків-побратимів, які віддали життя за волю українського народу.

Кількох черкащан під час заходу відзначили нагородами. Так, спільна відзнака обласної ради і ОДА «За заслуги перед Черкащиною» дісталася президенту Історичного клубу «Холодний Яр» Роману Ковалю, а ювілейна відзнака «200 років з дня народження Тараса Шевченка» віднині зберігатиметься в особистому архіві завідувача відділом «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдана Легоняка. До святкувань приєдналися й кандидати в президенти Олег Тягнибок та Юлія Тимошенко.
Після мітингу, люди рушили до Гайдамацького ставу, на берегах якого козаки з усієї України освятили зброю. А продовжилося вшанування борців за волю України вже на хуторі Буда. Там у цей день відкрили пам’ятний хрест Небесній Сотні.

Фоторепортаж дивіться тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x