На Черкащині понад 300 людей з обмеженими можливостями забезпечені роботою

На Черкащині понад 300 людей з обмеженими можливостями забезпечені роботою

Протягом січня-травня 2018 року послуги обласної служби зайнятості отримували 1,4 тис. безробітних осіб з інвалідністю. За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 311 осіб таких категорій. На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску працевлаштовано 5 осіб та 7 осіб шляхом надання одноразової допомоги по безробіттю для відкриття власної справи. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.

Кількість осіб з інвалідністю, залучених до громадських та інших робіт тимчасового характеру становила 254 особи.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням центрів зайнятості та філій ОЦЗ у січні-травні 2018 року проходили 113 безробітних з інвалідністю.

Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення таких осіб. Спеціалісти з профорієнтації здійснюють консультування щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. Профорієнтаційні послуги отримало 1432 безробітних з інвалідністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x