На Черкащині судитимуть працівницю банку

На Черкащині судитимуть працівницю банку

Звенигородською місцевою прокуратурою за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки м. Звенигородка, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби прокуратури Черкаської області.

Слідством установлено, що обвинувачена, будучи службовою особою одного із відділень банку в м. Ватутіне, з метою заволодіння банківськими коштами, шляхом зловживання своїм службовим становищем, умисно, діючи на свою користь і всупереч інтересам банку, з грудня 2008 року до січня 2009 року отримала з каси банку й присвоїла готівкові кошти в сумі 136 тисяч доларів США, 65 тисяч Євро, 716 тисяч гривень, що згідно курсу Національного банку України станом на час вчинення злочину складало більш як 2 млн. 430 тис. грн., які вона використала на власний розсуд.

У зв’язку з переховуванням від слідства, вказану особу оголошено у міжнародний розшук. Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки та притягнення зловмисниці до відповідальності.

Довідково:
за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x