Дітям-чорнобильцям Христинівщини, які не отримують гаряче харчування, виплатять компенсації

Дітям-чорнобильцям Христинівщини, які не отримують гаряче харчування, виплатять компенсації

З 3 березня 2014 року призупинено гаряче харчування потерпілих дітей у 12 областях, які розташовані на радіоактивно забруднених територіях.

У січні та лютому 2014 року харчування здійснювалося на підставі пролонгації відповідних договорів, укладених у 2013 році. Для харчування цих дітей з березня поточного року Мінсоцполітики було проведено процедуру закупівлі зазначених послуг.
Однак, Тендерним комітетом Мінсоцполітики відмінено торги відповідно до пункту 2 статті 30 Закону України «Про здійснення державних закупівель» та у зв\’язку зі зверненнями учасників торгів щодо порушень законодавства при проведенні тендеру.

Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації.

З метою недопущення зриву реалізації державної соціальної програми та з метою захисту конституційних прав дитини, а також права на безплатне харчування згідно п. 11 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» вжито необхідних заходів для здійснення харчування шляхом виплати компенсацій батькам потерпілих дітей за період, протягом якого дитина не буде харчуватися в їдальні навчального закладу. Так, дітям, які не забезпечені гарячим харчуванням в навчальних закладах, буде здійснено виплату щомісячної грошової допомоги у розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 8.02.97 № 155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи\”: у віці від 6 до 10 років – 180 грн., від 11 до 14 років – 185 грн., від 15 до 18 років – 190 грн. на місяць, пропорційно навчальним дням.

Для отримання вказаної компенсації необхідно звернутися до управління соціального захисту населення із відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.

Станом на 16 квітня дана компенсація призначена 68 дітям Синицької школи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x