За півроку в області знайшли роботу понад 200 АТОвців

За півроку в області знайшли роботу понад 200 АТОвців

За сприяння обласної служби зайнятості у січні-червні цього року отримали роботу 219 учасників АТО, з них 14 осіб з інвалідністю. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Структура робочих місць, на які були працевлаштовані бійці, така: – за розділами класифікацій професій: 48% учасників АТО працевлаштувалися на місця робітників з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин; 12% – на місця, що не потребують спеціальної підготовки; 12% – на місця керівників (менеджерів) та професіоналів;

– за видами економічної діяльності: 24% безробітних працевлаштовані у переробній промисловості, 20% в оптовій та роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів, 16% в тимчасовому розміщенні та організації харчування.

Військових долучають і до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 липня 2018 року, статус безробітного мав 351 учасник АТО, з них 304 отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги становив 4599 грн.

Загалом усічні-червні 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 842 безробітних військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. З них 76 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 726 атовців.

Серед учасників АТО, зареєстрованих у службі зайнятості, майже половина – віком до 35 років, близько третини – від 35 до 45 років, приблизно кожен п’ятий – старше 45 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x