Уманські студенти відвідали Центр культури виноробства Шабо

Уманські студенти відвідали Центр культури виноробства Шабо

Пізнавальним та цікавим етапом фахової комплексної практики студентів-географів стала екскурсія до Центру культури виноробства Шабо. Регіон Шабо володіє давньою історією місцевого виноробства. Ще з 12 століття тут почали вирощувати виноград, саме ж Шабське поселення було засновано приблизно дві сотні років тому швейцарсько-французькими переселенцями. З тих пір село Шабо вважається перлиною українського виноробства. Студенти під час екскурсії мали змогу відвідати старовинний «Королівський підвал», в якому у свій час побували Олександр Пушкін і румунський король Карол; стародавній Хересний підвал, де в дубових бочках «дорослішає» унікальне вино – сухий херес; гігантські підземні сховища, розташовані на глибині п\’яти і дев\’яти метрів під землею; величний Коньячний двір з дубовими бочками для витримки благородних коньячних спиртів; унікальний Шампанський будинок для виробництва високоякісного шампанського класичним методом; сучасний цех холодного розливу, обладнання якого гарантує стерильність бутилювання і збереження природних властивостей вина; незвичайний музейний лабіринт з його древніми міфами про вино. Про це інформує прес-служба закладу.

Насичена програма екскурсії збагатила студентів цікавою інформацією з історії виноробства, сучасної технології виробництва вин, подарувала незабутні враження та емоції!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x