На Лисянщині відновили цілюще джерело

На Лисянщині відновили цілюще джерело

Лісівники Лисянського лісгоспу відновлюють історичні гідрологічні пам’ятки природи. Так, на території Яблунівського лісництва (квартал 39, виділ 9) відновили цілюще джерело. Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За переказами у прадавні часи на цьому місці стояв табір Водяницької козацької сотні. Для козаків водойма була головним джерелом отримання води, яку вони не лише застосовували в побуті, а й промивали нею рани після численних походів. Окрім того, місцеві жителі стверджують, що вода зі струмка додавала воїнам сили, здоров’я, віри і наснаги.

viber-image3Довгий час джерело було закинуте, проте лисянські лісівники віднайшли його та повернули до життя – облаштували дерев’яний місточок, аби зручно було підійти до нього, та сходи, а також встановили альтанку.

Сьогодні ця криничка привертає увагу не лише місцевих, а й відвідувачів гірськолижного курорту «Водяники». Тож всі охочі мають змогу посмакувати чистою, цілющою водою та доторкнутися до історії рідного краю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x