Як зберегти здоров’я хребта?

Як зберегти здоров’я хребта?

Хребет є нашою опорою, він утримує наше тіло і дозволяє нам вільно рухатися. Хребет складається з хребців, дисків і спинного мозку. Водночас вони утворюють своєрідний канал зв’язку для мозку через нервову систему. Тому зміщення хребців або пошкодження, якими б незначними вони не були, є перешкодою для сигналів, що не доходять до місця призначення. У результаті виникає сильний біль. Пропонуємо вам рекомендації, щоденна реалізація яких допоможе уникнути розвитку хвороб або травм хребта.

Стежте за своєю поставою. Правильна, рівна постава – це не тільки красиво, але і дуже корисно для нашого здоров’я. Треба пам’ятати про це завжди. Навіть якщо ви вдома, де вас ніхто не бачить, все одно тримайте спинку рівно. Щоб мати гарну поставу, намагайтеся також трохи втягувати живіт, стежити за тим, щоб плечі були злегка розгорнуті назад. Голову тримайте в злегка піднятому стані.

Не забувайте про фізичні вправи. Фізичні вправи просто необхідні для підтримки здоров’я хребта. Не забувайте щодня робити ранкову зарядку. А ще можете зайнятися йогою, яка допоможе тримати твій хребет у тонусі.

Правильно харчуйтеся. Уживання шкідливої їжі може спровокувати накопичення токсинів у хребті. Це неминуче призведе до розвитку різних захворювань. Тому дотримуйтеся здорового харчування, включіть у свій раціон продукти, які допоможуть очистити організм від токсинів, що накопичилися. Їжте більше свіжих фруктів і овочів.

Підтримуйте свою вагу в нормі. Якщо ви важите більше норми, хребет страждає від надмірного навантаження. Тому потрібно стежити за своєю вагою і тримати її у нормі. А зробити це допоможуть фізичні вправи і правильне харчування.

Не піднімайте тяжкості. Щоб зберегти свій хребет здоровим, старайтеся уникати підняття занадто важких речей. Однак якщо все ж доводиться піднімати тяжкості, робіть це правильно. Коли ви піднімаєте щось важке, тримайте спину рівно. Тобто при піднятті предмета з підлоги необхідно присісти, щоб вантаж рівномірн о розподілився на хребет. Робіть це акуратно, без різких рухів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x