Скільки білка необхідно споживати на день?

Скільки білка необхідно споживати на день?

Щоб визначити, яка кількість білка потрібно людині на 1 кг ваги тіла в день, треба зрозуміти, що таке білок. Він складається із амінокислот. Повноцінні білки містять всі незамінні амінокислоти. Ті, що людський організм не може виробляти самостійно, в ідеальних співвідношеннях для підтримки зростання м’язової маси. Приклади повноцінного білка: яйця, м’ясо, птиця, риба, молочні та соєві продукти. У неповних білках відсутня одна або кілька незамінних амінокислот. Більшість рослинних джерел білка є неповними, в тому числі горох, горіхи і зернові.

Білок необхідний організму для роботи органів та синтезування обмінних процесів. Під час схуднення, сушіння і для звичайного раціону встановлена різна добова норма.

Добову норму білка для нормальної життєдіяльності визначають початковою масою тіла людини. Як зазначають фахівці, людина має споживати 0,8–1 грам білкової їжі на 1 кілограм маси тіла.

Під час схуднення рекомендують їсти чимало білка, адже для його перетравлення організм витрачає багато енергії, а це допомагає швидше схуднути. Кількість білка, яку потрібно з\’їдати на день для схуднення, становить 1,5–2 грама на 1 кілограм ваги. Тим, у кого маса тіла понад 100 кілограмів – не варто збільшувати норму, адже виникнуть проблеми з нирками.

Кількість білка, яку потрібно з’їдати на день при інтенсивних тренуваннях і для сушіння тіла, становить 1,8–2,2 грама на 1 кілограм маси тіла. Білок є у м’ясі, рибі, горосі, яйцях та інших продуктах. Відповідно спортсмени потребують більшої кількості білка, що дозволяє їм підтримувати життєві процеси і створювати нові клітинні тканини. Наприклад, велосипедисти та марафонці повинні споживати від 1 до 1,5 грам білка на 1 кг ваги тіла в день.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x