В Черкаси завітають 15 театральних колективів

В Черкаси завітають 15 театральних колективів

21-23 вересня цього року у Черкасах відбудеться справжнє театральне свято. До нашого міста завітають 15 театральних колективів з різних міст України та Польщі. Всіх їх та черкащан-поціновувачів театрального мистецтва об’єднає в ці дні театральний фестиваль «Fortuna Fest». Про структуру фестивалю, його учасників, локації та інші цікаві моменти говорили учасники прес-конференції, що відбулася сьогодні у прес-центрі «Нової Доби».

– Запрошуємо всіх черкасців взяти участь у нашому фестивалі. Адже на вас чекають неймовірні, захоплюючі вистави, цікаві інтерактиви, різноманітні локації, майстер-класи. Кожен матиме змогу проявити себе у різних галузях театрального творчого мистецтва. Плануються майстер-класи з режисури, акторської майстерності, сценічого мовлення, сценічного гриму, фехтування, співу, – зазначив головний організатор фестивалю, директор Палацу Молоді Нодарі Росопідзе. – Відкриття фестивалю відбудеться 21 вересня о 17 годині в МБК ім..І.Кулика. До нас приїхало близько 250 гостей, членів аматорських театральних колективів. Щиро дякую міській владі за підтримку в організації заходу. Радий, що маємо такі ж домовленості на майбутнє з обласною владою. Дякую всім, хто приєднався до вирішення нагальних моментів в організації цьогорічного фестивалю, як і працівникам галузі культури, так і меценатам.

– Також радий зазначити, що всі дитячі колективи, які мали виступати на День міста, але через погодні умови «Fortuna Kids» не відбулося, продемонструють свої таланти у показових виступах в ці дні, на майданчиках фестивалю «Fortuna Fest».

В Черкаси завітають 15 театральних колективів

Фестиваль аматорських театрів у цьому році присвячений Герою України Богдану Ступці, і організатори прагнуть назвати цей захід славним іменем великого Артиста, про що йдуть перемовини з його родиною.

– Досить визначальним є те, що фестиваль прагне собі завоювати ім’я Богдана Ступки, адже він теж розпочинав свою кар’єру з аматорських театральних майданчиків, і є прикладом для наслідування багатьом учасникам нашого заходу, – зазначив співорганізатор та учасник фестивалю, художній керівник Черкаського обласного академічного театру ляльок Ярослав Грушецький, – З нетерпінням чекаю цьогорічного майстер-класу з режисури, адже дуже приємним є це спілкування, цікавими та неординарними є учасники фестивалю. Хоча, не можу не зазначити, що іноді є і острах у діяльності певних груп, що себе називають «аматорським театральним колективом», але його учасники інколи перетворюються у щось схоже на секту людей з проблемами психіки. Щиро вірю, що у нас таких не буде, що все пройде на належному рівні.

Окрім цікавих вистав та дійств, під час фестивалю відбудеться низка майстер-класів. Декілька їхніх героїв також взяли участь у прес-конференції. Зокрема, актор, режисер Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, Олесь Павлютін запрошує всіх бажаючих розкрити у собі нові грані, нові таланти на майстер-клас із сценічної мови, що вібдуеться у рамках фестивалю у Палаці Молоді, 22 вересня о 19.00

– Кожна людина має талант, і можливо саме цей фестиваль, цей майстер-клас підштовхне Вас до відкриття у собі нових граней, досі Вам і не відомих. Я радий, що наше місто стає все частіше культурним майданчиком для всіх творчих людей України, об’єднує всіх нас, розкриває нові перспективи, – зазначив Олесь Павлютін.

Візьме участь уже не вперше у фестивалі і театральна студія особливих акторів «Рампа» з м.Черкаси. Просимо підтримати їх виступ 22 вересня о 15.00 у Палаці Молоді. Прикро, але маємо це сказати: візочникам, людям з інвалідністю, є досить складно зайти до цієї будівлі, адже там відсутні пандуси. А уявіть лише собі, якої ваги є такі виступи для цих людей та їхніх родин!

Отже, у програмі заходу:

В Черкаси завітають 15 театральних колективів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x