Як зберегти та поліпшити слух?

Як зберегти та поліпшити слух?

Багатьом із нас, на жаль, знайомі проблеми, пов’язані зі слухом. Адже часто люди не приділяють належну увагу здоров’ю вух та слуху, і лише тоді, коли проблему виявляють, вони розуміють важливість слуху для повноцінного життя. Як же зберегти та покращити слух – читайте далі в матеріалі.

До проблем зі слухом можуть призвести різні чинники. Слух може погіршитися через неправильний прийом сильнодіючих лікарських засобів. Також причиною ускладнень може бути часте перебування у місцях, де підвищений рівень шуму. До зниження або навіть повної втрати слуху може призвести інфекційне захворювання, наприклад, отит. Значне погіршення слуху часто спостерігать при вікових змінах.

Масаж для поліпшення слуху
Однією із методик поліпшення слуху є масаж вушних раковин. І робити його дуже просто: обидві долоні притисніть внутрішньою стороною максимально щільно до вуха, якби притискаючи його до голови, і 12 разів «пробарабаньте» вказівним пальцем кожної руки по потилиці – у вухах має з’явитися звук, що нагадує барабанний. Після цього різко притисніть і різко відірвіть складені у вигляді човника долоні від вух – повторювати цю вправу слід 12 разів.

Народні рецепти для поліпшення слуху
Прополіс. Приблизно сорок грам прополісу потрібно дрібно нарізати і залити спиртом (100 грам) або звичайною горілкою. Засіб потрібно настояти в темному місці протягом двох тижнів, періодично збовтувати. Після закінчення двотижневого терміну настій процідіть від осаду. Потім у нього потрібно додати рослинну олію з розрахунку 1:4. Засіб готовий. Візьміть тампон із вати, змочіть у настої та закладіть у вухо приблизно на 12 годин. Курс процедур – два тижні.
Часник і олія. Часник необхідно розтерти до стану кашки. Потім у нього додайте декілька крапель олії. Усе це слід загорнути в марлю і акуратно покласти у вухо. Тримайте засіб до того, поки не відчуєте легке «пощипування». Процедуру слід повторювати щодня перед сном.
Цибуля. Візьміть маленьку цибулину і натріть її на терці. Із утвореної кашки відіжміть сік. Його закапайте у вуха. Виконувати процедуру можна тричі за добу.
Також для відновлення слуху рекомендують крапати у вуха по сім крапель мигдалевої олії, підійде і сік подорожника.
Справжнім джерелом вітамінів для відновлення слуху є суміш чверті неочищеного подрібненого лимона і чайної ложки бджолиного меду. Вживати цей засіб можна щодня, поки не відчуєте покращення.
Якщо ви хочете чудово чути в будь-якому віці, то намагайтеся уникати тих місць, де шум явно перевищує свій нормальний поріг. Для нашого організму теж іноді корисно перебувати в повному спокої і абсолютній тиші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x