Що посадити на городі у вересні

Що посадити на городі у вересні

* Салат-латук. Салати легко переносять знижені температури, спокійно ростуть при температурі 5° С, їх не лякає заморозок до -4…-5° С. До посадки годяться листяні зелені салати з коротким періодом вегетації, що люблять прохолоду і не потребують довгого світлового дня. Листяний латук можна вживати в їжу через 35–40 днів після посадки, кочанні ростуть трохи довше, до 60–80 днів. Якщо салат не встигнув вирости до заморозку, він дозріє під плівкою.
* Китайська капуста. Не плутати з розповсюдженою пекінською. Китайська капуста качана не утворює, а утворює розетку зеленого листя на довгих м’ясистих черешках. Вона більш холодостійка, ніж пекінська капуста, добре росте при температурі 14–18° С, а вже вище 25° С починає в’янути. Довгий світловий день китайська капуста теж не переносить, буде швидко стрілкуватися. Це ідеальний претендент на серпневі й вересневі грядки. Залежно від сорту китайська капуста виростає за строк від 40 до 60 днів.
* Рукола. Рослина з оригінальним гірчично-горіховим гострим присмаком листя. Рукола добре переносить низькі температури, оптимальна для її росту температура 14–18° С, їй не страшний заморозок до -5…-7° С. Оптимальний для неї короткий світловий день, однак рукола не любить постійної тіні, втрачає свій неповторний смак. Потрібно добре поливати руколу, інакше вона починає гірчити. Зрізати листя можна вже через 25–30 днів після посадки насіння.
* Шпинат. Оптимальна температура росту для шпинату 15–19 °С. Улітку його навіть спеціально притіняють, а восени погодка якраз. Любить рясний полив. Про користь шпинату чули всі. Готове до збору це джерело корисних речовин, залежно від сорту, через 30–50 днів після посіву.
* Гірчиця салатна. Також любить невисокі температури, найкраще себе почуває при 18° С, але може прорости навіть при -3° С. Листя можна зрізати через 2–3 тижні після посіву.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x