Про ремонт місцевих доріг Черкащини

Про ремонт місцевих доріг Черкащини

Як повідомляють в Черкаській ОДА, наразі маємо 80 % виконаних робіт від запланованого.
Із 115 тендерних процедур на 388,2 млн грн вже укладено 114 договорів на 387,1 млн грн. Зокрема й договір на експлуатаційне утримання із ТОВ «Чисте місто-Черкаси» на понад 21 млн грн. Станом на 18 жовтня з державного бюджету до обласного надійшло 315,4 млн грн субвенції.

Нині проводяться роботи на 153 об’єктах відповідно до укладених договорів на понад 300 млн грн вже ввели в експлуатацію 20 відремонтованих об’єктів. Під час виконання робіт інженерами технічного нагляду Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» контролюється дотримання підрядними організаціями затверджених проектних рішень та вимог нормативних документів, щодо якості та технології виконання робіт, контролюється у підрядних організацій функціонування вхідного контролю надходження виробів, матеріалів, конструкцій за кількістю та якістю й т. ін.

Щодо доріг комунальної власності, то у населених пунктах проведено тендерні процедури на майже 69 млн грн. Тут виконання робіт становить 85 %. Відповідно до укладених договорів, за них сплачено майже 52,3 млн грн.

Водночас, за інформацією Державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області», на 1 жовтня в області ліквідували більше 432 тисяч метрів квадратних ямковості на 350 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Втім, у ході проведення ремонтних робіт, виникають окремі проблемні питання. Зокрема викликає занепокоєння виконання договірних зобовʼязань Дочірнім підприємством «Черкаський облавтодор». Між замовником робіт – Державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» та облавтодором укладено 16 договорів на 38,4 млн грн. Роботи повинні були розпочатися у червні та закінчитися у серпні. Виконавцю робіт проавансовано 11 млн грн. Проте на цей час підрядною організацією виконано робіт лише на 16, 8 млн грн. Тож аби вирішити ситуацію, яка склалася, пропонуємо «Черкаському облавтодору» залучити до виконання робіт субпідрядні організації надавши їм гарантії зі своєчасної оплати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x