Золоту медаль отримав ЧНУ на міжнародній виставці у Києві

Золоту медаль отримав ЧНУ на міжнародній виставці у Києві

Золоту медаль у номінації «Інноваційна діяльність закладу освіти в умовах упровадження Концепції Нової української школи» отримав Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Повідомляють в прес-службі Черкаського Національного Університету імені Богдана Хмельницького.

Такий результат участі делегації університету в Десятій міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» та Восьмій міжнародній виставці освіти за кордоном «WorldEdu». Викладачі ЧНУ також відзначені дипломами, подяками й сертифікатами.

Виставки проходили 23-25 жовтня Київському Палаці дітей та юнацтва. Організатори — Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий Світ».

Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» є ефективною професійною платформою, на якій ґрунтовно представлено інноваційні освітні матеріали і досвід, обговорюються освітні проекти, відбувається конструктивне спілкування між виробниками сучасних технологій та їх безпосередніми користувачами. Це професійне інформаційне поле для ділових контактів із розвитку науково-технічних досліджень, академічного обміну школярами, студентами, викладачами, обговорення аспектів упровадження сучасних технологій, методик безпосередньо в навчальний процес.

Роботу виставки супроводжували конференції, презентації, семінари, круглі столи, майстер-класи, панельні дискусії, воркшопи тощо. Учасники мали можливість відвідати різноманітні секції та долучитися до обговорення освітніх проектів. Уперше для закладів вищої освіти відбувся конкурс на отримання почесного звання «Лідер інновацій в освіті» в номінації «Якість освіти».

Делегацію Черкаського національного очолив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. У виставці також взяли участь директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва професор Тимофій Десятов та науково-педагогічні працівники провідних кафедр інституту. За ініціативи Тимофія Десятова була проведена дискусійна панель «Інноваційні платформи зростання професійної майстерності викладачів як умова забезпечення якості підготовки майбутніх педагогів у контексті Нової української школи». Метою дискусійної панелі слугувала презентація досвіду діяльності інноваційних платформ підвищення майстерності викладачів у ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького; теоретичні і практичні засади формування готовності науково-педагогічних працівників Черкаського національного до впровадження концепції Нової української школи.

За словами ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка, відзнака виставки є ще одним свідченням фаховості науковців ЧНУ та їхньої відповідності вимогам сьогодення. Адже Україна нині на марші реформ, і Нова українська школа є однією з найважливіших.

— Підготовка фахівців для Нової української школи — пріоритетне завдання для нас. Наші науковці підтримують тісні зв’язки і з Національною академією педагогічних наук України, і з учителями Черкащини. Переконаний, що випускники Черкаського національного впораються із тими завданнями, які ставить перед ними суспільство, — зазначив Олександр Володимирович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x