Варикоз: головні причини та що робити

Варикоз: головні причини та що робити

У деяких людей, переважно в жінок, варикоз вен починає проявлятися ще в молоді роки. Найбільш поширеними причинами появи варикозу є ожиріння, малорухливий спосіб життя, тривале стояння, використання контрацептивів, спадковість, паління, гіпертонія, підвищений рівень холестерину або тромбоз. Якщо вчасно не зупинити розвиток цієї хвороби, то виникнуть серйозні ускладнення, які, на жаль, вплинуть не тільки красу, але й на здоров’я ваших ніг. Про заходи, яких потрібно вживати, коли тільки проявляється варикоз вен (адже саме тоді ви можете запобігти його розвитку й покращити циркуляцію крові та зберегти здоров’я в цілому), – читайте далі.

Алое вера. Властивості алое вера ефективні при варикозному розширенні вен, а також при інших проблемах та хворобах. У цьому випадку рекомендуємо використовувати його як компрес на уражені ділянки. Краще накладати компреси на ніч і залишати до ранку. Важливо використовувати алое вера гарячим – тоді його дія ефективніша.

Яблучний оцет. Цей продукт також є ефективним засобом проти варикозного розширення вен. І його також легко застосовувати. Все, що потрібно зробити – змочити чисту тканину або рушник у невеликій кількості яблучного оцту, а потім помістити його на зону ураження варикозу. Залиште тканину на декілька хвилин. Або зробіть собі ніжний масаж, рухаючись знизу догори. Важливо не тиснути на уражені зони.

Крем з оцту, моркви та алое. Ще один ефективний засіб лікування варикозу – крем з алое, оцту (краще яблучного) і моркви. Перші два варіанти можна використати й інакше. Щоб зробити цей крем, покладіть всі інгредієнти в кухонний комбайн. Якщо немає – можна використати блендер. Змішайте всі інгредієнти до утворення густої пасти. Нанесіть цей крем на ділянку з варикозом і залиште на 30 хвилин. Потім змийте холодною водою.

Ванночки. Це – дуже простий засіб, який можна використовувати щодня. Він також корисний для ніг, бо завдяки ванночкам ноги відпочинуть, будуть розслабленими та свіжими, спаде набряк. Ванночки робіть у ванні з водою, додавши морську сіль і одну чашку яблучного оцту. Занурте туди ноги на 20 хвилин, іноді легко масажуючи їх.

Перець чилі. Як би дивно це не звучало, але спеції, зокрема перець чилі, мають властивості, які допомагають розвантажити вени та покращити циркуляцію крові. Саме тому спеціалісти рекомендують регулярно вживати невелику кількість цього продукту. Його можна вживати різними способами. Наприклад, ті, хто не їдять чилі, можуть вживати солодший і не такий пекучий перець.

Чай із кори каштана. Для приготування цього засобу необхідно варити 50 грамів кори індійського каштана протягом 10 хвилин. Після цього необхідно процідити чай, що утворився, та негайно його випити. Завдяки своїм властивостям індійський каштан сприяє хорошій циркуляції крові та зменшує набряк при варикозному розширенні вен.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x