Черкаські лісівники провели екскурсію школярам

Черкаські лісівники провели екскурсію школярам

Скільки треба часу, щоб виросло дерево, і хто садить ліси розказали дахнівські лісівники місцевим школярам. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Учні молодших класів, що перебувають у шкільному таборі, прийшли до Черкаського лісгоспу дізнатися, як вирощують та охороняють ліси. Їх зустріли керівник шкільного лісництва Черкаського лісгоспу Марина Завадська та лісничий Дахнівського лісництва Володимир Нелез.

Лісівники показали дітям теплиці з маленькими вічнозеленими туями та самшитом. Розповіли, як висаджують їх на розсадник, щоб вони росли та звикали до місцевого клімату.

Найбільше школярів вразили пожежні машини. Вони змогли роздивитися, як влаштовані системи для гасіння і чим відрізняється пожежна машина від пожежного модулю.

Зголоднілих від свіжого повітря і нових вражень дітей лісівники почастували солодощами. І розповіли їм, що вони теж незабаром можуть приєднатися до лісівничої справи. Адже тут діє шкільне лісництво, члени якого досліджують природу та допомагають лісівникам.

«Для нас дуже важливо передати наступним поколінням цінність лісів як творіння не лише природи, а й людських рук. Діти мають знати, що дерево росте не саме, що хтось у це вклав свою працю, свою душу», – відзначив директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x