Чорнобаївський пам’ятник занесено у Книгу рекордів України

Чорнобаївський пам’ятник занесено у Книгу рекордів України

Чорнобаївський пам’ятник занесено у Книгу рекордів України. Відбулася ця знакова для невеличкого селища подія 21 листопада у Чорнобаї на Пагорбі Слави. Того дня чорнобаївці святкували День Гідності та Свободи.

Представники влади та громадськості вшанували пам’ять загиблих героїв Майдану під час Революції Гідності, учасників АТО та всіх захисників цілісності кордонів нашої держави пам’ятним мітингом.

Школярі селища розгорнули 20-метровий прапор України у флешмобі «Гідність та Свобода очима молоді». З офіційними промовами до учасників мітингу звернулися голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, Черкаський обласний військовий комісар Євген Курбет та голова Спілки воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко, які пригадали доленосні події п’ятирічної давнини. Пам’ять героїв Майдану, героїв АТО та всіх загиблих за волю і незалежність України в різні епохи учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятних знаків.

З нагоди великого державного свята 30 чорнобаївців, які отримали статус учасника бойових дій та перебувають на військовому обліку в Чорнобаївському районному військовому комісаріаті, отримали Відзнаку Президента України – нагрудний знак «За участь в антитерористичній операції».

Приємним моментом урочистостей стало занесення нововстановленого пам’ятника «Борцям за волю України», який був зруйнований минулорічним буревієм, до Книги рекордів України. Ініціатор встановлення цього пам’ятника – депутат районної ради, голова Спілки ветеранів-підводників Чорнобаївського району, учасник АТО Микола Джулай подякував усім причетним до його встановлення. А керівник представництва Книги рекордів Гіннеса в Україні – Національного реєстру рекордів України – Лана Вєтрова зазначила, що чорнобаївський пам’ятник увійшов до історії України як найбільший Герб України з граніту. Його висота – 3,17 м, ширина – 2,27 м.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x