На Уманщині створено Раду регіонального розвитку

На Уманщині створено Раду регіонального розвитку

Днями відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку Уманського району. Орган створений згідно з дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Вельбівця.
Завдання ради надзвичайно вагоме – визначити та затвердити Стратегічний план розвитку регіону до 2021 року. Про це повідомив голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко. До складу Ради розвитку Уманщини увійшли районне керівництво, сільські голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.
З метою максимального залучення громадськості до питань розвитку регіону засідання провели спільно з громадською радою при Уманській РДА. За словами голови громадської ради Тетяни Чорномаз: «Головне завдання, над яким працює громадська рада спільно з райдержадміністрацією – збереження стабільної соціальної та суспільної ситуації. Тож питання, яке виноситься сьогодні на розгляд, є дуже важливим як для Уманщини, так і для України в цілому. Ми маємо все зробити для стабільності та розвитку землі, на якій живемо».
Розглядали цього дня єдине питання – про підсумки соціально-економічного розвитку району впродовж 2014-2018 років та перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки.
Якісний підсумок завжди дає можливість проаналізувати зроблене, побачити динаміку та визначитися з перспективами. Отже, насамперед, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна презентувала основні проекти розвитку в економіці та соціальній сфері, які вдалося реалізувати на Уманщині протягом 2014-2018 років.


ПРЕЗЕНТАЦІЯ – ПРОЕКТИ РОЗВИТКУ УМАНСЬКОГО РАЙОНУ 2014-2018 РОКІВ

Починаючи з 2014 року у районі розпочата робота з розроблення нових перспективних генеральних планів населених пунктів, що відкриває можливість для залучення інвестицій. Про це, а також про головний пріоритет у розбудові інфраструктури Уманщини – ремонт і відновлення автошляхів – розповіла начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК УМАНСЬКОГО РАЙОНУ У СФЕРІ МІСТОБУДУВАННЯ, АРХІТЕКТУРИ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Уманський район за напрямком спеціалізації є аграрним, адже із 140 тис. га загальної площі району 81% або 115,2 тис. га – це землі сільськогосподарського призначення. З 2015 року управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації здійснюється детальний моніторинг користувачів земельних ресурсів і основний акцент робиться на використання ріллі. Як зазначила начальник управління Валентина Мовчанюк, пріоритетними напрями розвитку агровиробництва є:

– ефективне використання земельних ресурсів. Облік. Джерело наповнення місцевих бюджетів;

– забезпечення продовольчої безпеки. Виробництво зернових не менше 300 тис. тонн;

– розвиток альтернативних галузей: вирощування плодово-ягідних культур;

– розвиток переробки сільськогосподарської продукції;

– виробництво біологічного палива із побічної сільськогосподарської продукції.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УМАНСЬКОГО РАЙОНУ

Значні досягнення протягом останніх років було отримано в галузі освіти, молоді та спорту: оптимізація навчального процесу, створення опорних закладів освіти, оновлення предметів навчальної та технічної бази, виборена першість області футбольними командами. Презентацію цього зробив Борис Бондар – начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.


ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

Розвиток первинної галузі медицини базувався на впровадженні медичної реформи. Цього року КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» перетворено у комунальне некомерційне підприємство. Як зазначив його директор Олександр Новаківський, за час реорганізації та реформування галузі медицини було придбано медичне обладнання, яке дало змогу вчасно проводити діагностичне обстеження та надавати якісні медичні послуги, забезпечено комп’ютеризацію та інформатизацію закладів, змінилися стандарти та підходи до роботи. Окрім того, вперше за багато років вдалося придбати житло для молодого лікаря. З 1 квітня 2017 року на території району успішно діє Урядова програма «Доступні ліки».

ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ УМАНСЬКОГО РАЙОНУ

Кадрове оновлення, придбання пересувного флюорографа, апарату штучної вентиляції легень, лазерного коагулятора, рентгенологічної мобільної системи, кольпоскопічної системи та відеоколоноскопа, відкриття скринінгового центру «Здоров’я жінки», інформатизація – це неповний перелік того, що вдалося зробити з 2014 року в районній медицині вторинного рівня. А наймасштабнішим проектом у 2018 році стало придбання ангіографічного обладнання. Грандіозний історичний проект, який завершать 2019 року, значно підвищує статус Уманської центральної районної лікарні для перетворення в майбутньому на центр госпітального округу. Про це розповіла головний лікар Уманської ЦРЛ Інна Добрянська.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК УМАНСЬКОЇ ЦРЛ

З метою повного охоплення соціальною послугою «стаціонарний догляд» територіальним центром соціального обслуговування Уманського району планується відкриття ще одного стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких громадян, які проживають на території району та потребують відповідної соціальної послуги, – зазначила після аналізу зробленого директор територіального центру Наталія Кицик.


ПРЕЗЕНТАЦІЯ – РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ

Працюють в Уманському районі і над розвитком інформаційного простору, що є невід’ємним елементом розбудови демократичного європейського суспільства. Зважаючи на те, що проводове радіо фактично увійшло в історію, а більшість місцевого телебачення ліквідовується у зв’язку з переходом країни з аналогового на цифрове мовлення, в Уманському районі гостро стоїть питання заповнення інформаційного простору сучасними і доступними засобамм масової інформації. Тож в районі створили та працюють над запуском комунального ФМ-радіо «Голос громади».

На завершення заходу протоієрей, настоятель Свято-Покровської церкви с. Городецьке Микола Соловей закликав актив району підтримати Президента Петра Порошенка у питанні створення єдиної помісної церкви в Україні.

Це було не просто перше засідання Ради регіонального розвитку району. Уманщина стала в цьому напрямку першопрохідцем, адже подібні Ради мають бути створені в усіх районах Черкаської області.

За інформацією Уманської райдержадміністрації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x