Понад 600 тисяч «доступних» ліків отримали цьогоріч черкащани

Понад 600 тисяч «доступних» ліків отримали цьогоріч черкащани

Область на сьогодні одержала останній цьогорічний транш субвенції з державного місцевим бюджетам, у сумі 2,6 млн грн, на реалізацію урядової програми «Доступні ліки». Загалом держава передбачила Черкащині на нинішній рік майже 32 млн грн. До участі в програмі залучили вже 240 аптечних закладів області. Про це сказав під час сьогоднішньої координаційної наради в ОДА начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я України обрало три захворювання (гіпертонія, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальна астма), лікування яких в країні є пріоритетним, відповідно запровадили модель реімбурсації – виплату компенсацій.

– Протягом цього року на Черкащині лікарі виписали понад 650 тисяч рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 300 тисячам пацієнтів, – сказав Михайло Лобас. – Якісно спрацювали медичні установи Городищенського, Жашківського, Звенигородського, Кам’янського, Катеринопільського, Лисянського, Монастирищенського, Уманського, Черкаського, Чорнобаївського районів._DSC0903

Водночас Михайло Віталійович зауважив, що на І квартал 2019 року проведено розподіл субвенції на відшкодування вартості лікарських засобів між бюджетами міст, районів та об’єднаних територіальних громад в сумі 7,9 млн грн. Відтак, вже з нового року кожен пацієнт, який звернувся до аптечного закладу з рецептом лікаря, матиме змогу отримати лікарські засоби у межах діючої програми. Утім, аби відпуск медпрепаратів з січня був безперебійним, райдержадміністраціям та міським радам необхідно до кінця цього року переукласти договори з аптечними закладами, констатував начальник управління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x