«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

Так вже повелося, що кінець року – це період підбиття підсумків. Кожна установа уважно і ретельно вивчає, що зробили за рік, яких успіхів вдалося досягти, які плани здійснити. «Нова Доба» – установа, без сумніву, дуже серйозна і надзвичайно важлива. Принаймні саме про це свідчить та кількість справ, які нам доводиться виконувати протягом року і кількість подій, що відбуваються і в самій редакції, і з людьми, які в ній працюють. Тож, час і нам пригадати і те, чим займалися протягом року, і тих людей, які це робили.

«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

Про що ми пишемо
Перше, що відразу кидається в очі навіть не надто обізнаному читачеві, – наша газета чітко орієнтована на потреби звичайних людей, на те, щоб не просто надавати якусь інформацію, а приносити реальну користь. Саме тому так багато місця на наших сторінках займають консультації, поради, «гарячі лінії» зі спеціалістами, роз’яснення і розповіді про те, як потрібно діяти в тих чи інших ситуаціях. І йдеться тут не лише про так звані корисні та медичні сторінки, які традиційно залишаються актуальними і читабельними. Багато різноманітних роз’яснень дають спікери, яких ми постійно запрошуємо в редакцію і з якими можна поспілкуватися телефоном. Більше того, практично дві третини матеріалів є соціально спрямованими.

Черкащина – область чимала, а якщо врахувати особливості нашого транспортного сполучення і дороги, то можна сказати, що «чимала двічі». Інколи, для того, щоб з’їздити в якийсь населений пункт і повернутися назад в облцентр, доводиться витрачати цілий день, але інакше просто неможливо. Географія матеріалів, які з’являються на шпальтах газети, надзвичайно широка. Сьогодні вже навіть у найвіддаленіших селах області нікого не здивуєш тихим урчанням двигуна редакційного авто «Нової Доби». Будь-якої пори наших кореспондентів рідко можна застати в редакції. І не дивно, адже, як відомо, вовка і журналіста годують ноги.

«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

Команда професіоналів
Нинішній рік став особливим для всього колективу, адже саме в 2018 виповнилося рівно 5 років, як його очолила активна і надзвичайно талановита керівниця Тетяна Очеретяна. Можна багато говорити про те, скільки вона зробила для «Нової Доби» за цей час, але особливу увагу слід закцентувати на одній справі, яку їй вдалося зробити значно краще за всі інші. Нашій редакційній матусі вдалося зібрати дійсно колектив професіоналів і згуртувати його в єдину команду, яку, без перебільшення, можна назвати сім’єю. Особливе місце в колективі посідає Олеся Зінченко. Кожен раз, коли ви телефонуєте до редакції «Нової Доби», приходите до нас чи приїжджаєте, ви, в першу чергу, зустрічаєтесь саме з нею. Це обличчя і голос нашого видання, його ділові якості. Бо в ті моменти, коли керівник буває у відрядженні або зайнятий, саме ця дівчина приймає відповідальні рішення і делегує повноваження. Щоправда, коли справа стосується розміщення матеріалів на сторінках, їй не обійтися без допомоги Вікторії Матвієнко, яку журналісти між собою жартома називають «Багінею верстки і дизайну». Насправді жарту в цих словах не так вже й багато, бо вона дійсно може зробити дивовижним навіть звичайний матеріал. Все, що ви бачите на сторінці, спочатку має сформуватися в її свідомості, скластися як пазл і проявитися на найбільшому комп’ютерному екрані в редакції.

Золотою бджілкою редакції інколи ми між собою називаємо Валерію Тімергаліну. За цей рік журналістка із не впевненого у власних силах початківця виросла до рівня професіонала, здатного підготувати до друку матеріал практично будь-якого рівня складності. І це ще не межа, адже паралельно з роботою, дівчина підвищує свій рівень освіти на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Особливим став нинішній рік і для автора цього матеріалу Владислава Бедринця. Здатність бачити унікальні моменти в реальному житті в мене була ще з дитинства, але лише 2018-го вдалося реалізувати її, освоївши елементи роботи з фотокамерою.

Чи не найбільш пам’ятним цей рік стане для нових, але доволі потужних працівників, які органічно влилися в наш творчий колектив. Так, майже з початку року, загін акул пера редакції підсилився двома новими бійцями об’єктива і диктофона. Сніжана Калюжна, без сумніву, вже знайшла своїх шанувальників серед читачів «Нової Доби», оскільки її гострі соціально-економічні матеріали не залишають байдужими не лише звичайних читачів, а й представників влади на різних рівнях.

Ім’я Бориса Юхна давно відоме не лише читачам «Нової Доби». Адже в доробку цього журналіста-краєзнавця багато цікавих публікацій та навіть книг. Його надзвичайно цікаві і оригінальні історичні матеріали надають нашій газеті особливого колориту.

«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

Наше майбутнє
Давно відомо, справді сильною може вважатися лише та родина, яка має своїх продовжувачів роду. Адже яким би багатим не був дім, без дитячого сміху він завжди лишатиметься пустим. Нашому колективу цього року надзвичайно пощастило. Адже на світ з’явився не один, а цілих три продовжувача славетної династії новодобівців.

Почалося все ще навесні, коли наша красуня-фотограф Наталія Щепак, світлини якої багато років оживляли публікації, зустріла людину, з якою погодилася розділити всі подальші радощі свого життя. Молодята побралися навесні, а вже нещодавно світ побачив дивовижний результат цього сповненого любов’ю союзу. Світлі оченята хлопчика Ореста тепер радісно посміхаються до всього світу. Ще двічі протягом цього року редакційний автомобіль, вщерть заповнений радісними журналістами, відправлявся в подорож, кінцевим пунктом якої був місцевий пологовий будинок. Наші дівчата Катя Крутіхіна та Олеся Безпалова разом із своїми чоловіками подарували життя двом дивовижним козакам Марку Крутіхіну та Петрові Безпалову. Нині троє богатирів почуваються чудово і періодично навідують редакцію разом із своїми матусями.

Говорячи про «редакційних дітей», не можна не згадати і наших юних акуленят. Як і завжди «Нова Доба» лишається справжню кузнею кадрів. Ми маємо тісні зв’язки з вищими закладами області, які готують майбутніх газетярів. Практично цілий рік студенти здобувають практичні навички під дбайливим наглядом наших професіоналів, які з радістю передають свій досвід молодшому поколінню. Лише протягом цього року в стінах редакції проходили практику близько 10 студентів-журналістів. Дехто зі студентів настільки тісно подружився з газетою, що нині поєднує навчання з роботою. Так, матеріали Дар’ї Роженкової відомі уважному читачу свіжістю погляду і чисто юнацькою безпосередністю, а Юлія Світайло допомагає робити нашу газету грамотнішою, ретельно відшукуючи в ній орфографічні та граматичні помилки і виправляючи їх.

***
Життя триває і кожен рік ставить перед нами нові завдання, робить нові виклики. Не всі з них будуть простими, але ми точно впевнені, що «Нова Доба» з ними впорається. А разом з нами і ви, наші любі читачі. З Новим роком, і нехай він принесе в кожен дім світло, радість і надії на нове життя! А ми й надалі будемо радувати вас якісними матеріалами і, сподіваємось, лише хорошими новинами.

Владислав Бедринець

«Нова Доба» – 2018: рік прожитий недаремно

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x