Затвердили бюджет Катеринопільщини на 2019 рік

Затвердили бюджет Катеринопільщини на 2019 рік

Відбулося засідання чергової двадцять першої сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів її голова Віталій Верета. На сесії затверджено програму економічного і соціального розвитку Катеринопільського району на 2019 рік. Начальник управління агропромислового і економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Олександр Вовкотруб ознайомив присутніх із пріоритетними напрямками даної програми.

У роботі пленарного засідання взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови, старости.

На початку засідання Віталій Іванович проінформував присутніх, що відповідно до Указу Президента України №415/2018 від 7 грудня 2018 року за вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Гончариський сільський голова Василь Юрійович Бибик нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Голова районної ради та голова райдержадміністрації привітали Василя Бибика з нагородою.

Заступник військового комісара Ігор Булавченко вручив учасникам АТО Дмитру Васильовичу Мірауці та Ігорю Володимировичу Усу відзнаки Президента України «За участь у антитерористичній операції», Віталій Верета та Ольга Ніколенко привітали та подякували нашим захисникам за мужність, витривалість та патріотизм.

Голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко вручила подяку Міністерства соціальної політики України за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики з питань захисту прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, високий професіоналізм та сумлінну працю батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу Павлу Павловичу та Аллі Сергіївні Куценкам.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.
Насамперед, начальник фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська внесла пропозиції щодо змін до районного бюджету 2018 року. Для забезпечення виплати заробітної плати працівникам закладів освіти з метою недопущення заборгованості запропоновано було збільшити дохідну частину районного бюджету на 1,5 млн. грн., зменшити резервний фонд на 91 тис. грн., а також внести зміни до формули по розподілу субвенції з районного бюджету сільським, селищній радам на утримання дошкільних закладів освіти та закладів культури в частині зменшення фінансового ресурсу на суму 570 тис.грн. За рахунок цього відповідно збільшено видатки галузі освіти на суму 1,585 млн. грн., галузі охорони здоров’я – 505 тис. грн. За зверненнями головних розпорядників коштів здійснено перерозподіл видатків районного бюджету. Депутати підтримали ці пропозиції і внесли відповідні зміни до рішення районної ради від 22.12.2017 № 15-23/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік».

Завдяки детальному розгляду всіх питань на засіданнях постійних комісій, президії районної ради пленарне засідання проходило в конструктивній обстановці.
Затверджено районний бюджет на 2019 рік з дохідною частиною 175,7 млн. грн., з них доходи без трансфертів 36,7 млн. грн., освітня субвенція – 27,2 млн. грн., медична субвенція – 9,8 млн. грн.

Основний акцент при розрахунку прогнозної потреби в коштах на фінансування закладів соціально-культурної сфери району на 2019 рік зроблено на необхідності забезпечення потреби в асигнуваннях на оплату праці з нарахуваннями, енергоносії та комунальні послуги, медикаменти та перев’язувальні матеріали, продукти харчування, інші захищені статті бюджету та першочергові поточні видатки, без яких неможливе стабільне функціонування бюджетних установ. З метою збалансування бюджету та, виходячи із обмежених можливостей ресурсної частини бюджету, видаткова частина бюджету спрямована на вкрай нагальні потреби.

Також на сесії затверджено програму економічного і соціального розвитку Катеринопільського району на 2019 рік. Начальник управління агропромислового і економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Олександр Вовкотруб ознайомив присутніх із пріоритетними напрямками даної програми.

У рамках завершення реформування первинної ланки медичної допомоги та вирішення питань її фінансування у наступному році прийнято програму розвитку та підтримки реформованого комунального некомерційного підприємства «Катеринопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2019 рік та затверджено його фінансовий план.

З метою продовження практики програмного підходу до врегулювання проблемних питань фінансування, були прийняті такі районні програми, як: забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання до 2021 року; забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації на території району на 2019 рік; матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони району на 2019 рік.

Також депутати внесли зміни та продовжили термін дії районних програм: комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки; районної програми «Соціальний хліб»; забезпечення утримання в належному стані адмінбудівель, що перебувають на балансі районної ради; розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із поточним середнім, поточним дрібним ремонтами та експлуатаційним утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Катеринопільському районі на 2016-2018 роки; покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення; підтримки органів виконавчої влади; забезпечення функціонування Центру обслуговування платників податків Катеринопільського району на 2018-2019; підвищення енергоефективності та енергозбереження на 2010-2018 роки.

Затверджено технічну документацію з нормативно грошової оцінки земельних ділянок, які надані в оренду СТОВ «Агропрогрес-Катеринопільське» та ТОВ «Черкаський науково-виробничий центр по біологічному захисту рослин», а також земельних ділянок для ведення фермерського господарства Трохименка В.М.

Решта розглянутих на сесії питань знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x