Майстер-клас «Новорічний павук-оберіг»

Майстер-клас «Новорічний павук-оберіг»

Майстер-клас «Новорічний павук-оберіг»
Пропонуємо цікавий майстер-клас, який проведе для вас майстер народного мистецтва, член Спілки майстрів народного мистецтва України Катерина Миронюк
Один із цікавих народних звичаїв — прикрашання осель підвісними декоративними конструкціями, які називають «павуками» і які є давнім зразком народного соломоплетіння. В чарівних конструкціях використано таку властивість соломи, як легкість. Зібрані з десятків, а то й сотень солом\’яних трубочок, «павуки» майже невагомі.
Зроблений із солом’яних трикутників «павук» – це не просто прикраса. Він являє собою своєрідну модель світобудови і вважається гармонізатором простору. Постоявши під павуком, можна позбутися негативу і отримати позитивну енергію з космосу. Тому що ці трикутнички з’єднуються як сигнали.
Окрім магічних впливів, павук дійсно виглядає як незвична прикраса — прозора, легка, геометрично досконала фігура, що рухається від найменшого подиху повітря.
Висіти в хаті має впродовж усіх свят — від Різдва до Водохреща. Кажуть, солом\’яний «павук» чутливий до енергетики людини — коли піднести до нього руку, може почати крутитися.

Попередній запис по телефону (097) 098 36 76

Організатор: Обласний краєзнавчий музей
Дата: 13 січня 2019, 13:00 – 14:00
Де: м. Черкаси, вул. Слави, 1
Деталі за посиланням
Вартість: 30 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x