Понад 13 млн грн отримали торік місцеві ради Черкащини від продажу прав оренди землі

Понад 13 млн грн отримали торік місцеві ради Черкащини від продажу прав оренди землі

Упродовж 2018 року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області організовувало 104 земельні аукціони з продажу прав оренди земельних ділянок, що розташовані в усіх районах області, окрім Христинівського. За результатами торгів передано в користування 203 земельні ділянки загальною площею 3 284,4 га. Про це інформує Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Стартова ціна продажу прав оренди разом становила 6 млн 400 тис. грн, або 8% від нормативної грошової оцінки (НГО) земель. У ході проведення торгів орендна плата зросла до 13 млн 221 тис. грн, що становить у середньому 16,5% від НГО, або в грошовому еквіваленті – 4 тис. грн/га. Ці кошти щорічно надходитимуть до місцевих бюджетів, в адмінмежах яких розташовані ділянки.

Найдорожчою 2018 року стала земельна ділянка площею 27,8 га в адмінмежах Плескачівської сільської ради Смілянського району. Щорічна плата за неї зросла до 274,5% від НГО, у грошовому еквіваленті – 155104 грн. Стартова ціна була лише 4520 грн.

«Земельні торги – найбільш ефективна форма надання землі в користування. Гроші від оренди надходять до місцевих бюджетів, і завдяки роботі Держгеокадастру ця сума щороку збільшується. Так, 2017 року за результатами торгів надійшло до місцевих рад Черкащини понад 7 млн грн, а торік – більше 13 млн грн, – зазначила начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольга Залога. – Цього року ми продовжуємо роботу з пошуку нових ділянок для продажу прав оренди на них, у чому зацікавлені насамперед громади».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x