Доглядаємо за шкірою обличчя правильно в нічний час

Доглядаємо за шкірою обличчя правильно  в нічний час

Щоб зберегти молодість і здоров’я, важливо виробити ряд звичок, придбати необхідні косметичні засоби і, головне, поставитися до вечірнього догляду, як до важливої ділової зустрічі, – відповідально і серйозно.

За словами косметологів, саме вночі в організмі відбуваються позитивні процеси: клітини розмножуються, порушення виправляються, токсини виводяться, напруга спадає, хвороби виліковуються. З однією умовою: в цей час потрібно спати. І не тільки для того, щоб відпочивати. Недосипання старить шкіру більше за ультрафіолет. Її клітини можуть оновлюватися і відновлюватися лише поки ми перебуваємо в обіймах Морфея – організм виробляє потрібні речовини і гормони. Щойно ми відкриваємо очі, ці процеси сповільнюються або припиняються.

Для правильного догляду за шкірою візьміть за правило після повернення додому насамперед очищати шкіру й наносити нічні засоби. Загалом очищувальних засобів в арсеналі має бути як мінімум три: мус для вмивання, засіб для видалення макіяжу з очей і тонік. Що стосується модної сьогодні міцелярної води, то неможливо гарантувати, що ватний диск зітре з лиця всі міцели із забрудненнями. А якщо залишити їх на шкірі, ефективність подальшого догляду знизиться. Тому після використання міцелярної води потрібно вмитися – краще мусом або пінкою. І потім починати «нічний» догляд.

Згідно з нашими біоритмами, активація роботи клітин шкіри починається приблизно о 8-ій вечора. А припиняється вже о 4-ій ранку. Рано вранці, незалежно від того, о котрій годині ви лягли, організм розпочне виробляти гормони, що мобілізують захисні функції. Поділ клітин зупиниться, і потенціал крему не буде використаний повністю. До того ж шкірі потрібен період, щоб засвоїти всі речовини і включити їх у роботу. Візьміть за правило після повернення додому насамперед очищати шкіру і наносити нічні засоби. На відміну від денних, вони не містять захисних речовин – тільки активні компоненти. Особливо, якщо використовувати крем разом із сироваткою. Ці активні концентрати підсилюють роботу нічних кремів і допомагають ефективно вирішити проблеми. Наприклад, посилити виведення токсинів, активізувати вироблення колагену, знизити вироблення меланіну.

Крім того, в сироватках висока концентрація водорозчинних речовин, які не можуть «ужитися» з ліпідами крему. А найчастіше саме ці компоненти мають виражену омолоджувальну дію. Лідерство серед таких «нічних снайперів» міцно утримує ретинол – чиста форма вітаміну А. Він допомагає шкірі ефективно оновлюватися й регулює вироблення меланіну. Ретинол – речовина номер один в боротьбі зі старінням, але він нестабільний і руйнується на світлі. Тому свої «таланти» щодо шкіри розкриває тільки після заходу сонця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x