Як поліпшити дихання в домашніх умовах

Як поліпшити дихання в домашніх умовах

Поліпшити дихання і зміцнити легені можна з допомогою різних «домашніх» засобів. Краще робити це регулярно, не чекаючи ослаблення дихальної системи і пов’язаних з ним хвороб. Регулярні процедури зі зміцнення легенів допоможуть дихати, розширять бронхи, сприятимуть відновленню після фізичної активності, а також зменшать ризик вірусних захворювань дихальної системи. «Нова Доба» пропонує вам рецепти найпопулярніших натуральних засобів для зміцнення легенів і поліпшення дихання.

Евкаліпт. Завдяки вмісту цинеолу засіб підтримує здоров’я органів дихання і заспокоює подразнення горла, сприяє максимальному відкриттю бронхів.
Інгредієнти: 2 столові ложки листя евкаліпта (20 г), 8 чашок гарячої кип’яченої води
(2 літри).
Приготування: доведіть воду до кипіння і киньте в неї листя евкаліпта. Закрийте каструлю, щоб речовини, що містяться в листі, концентрувались у воді. Зніміть кришку і нахиліть обличчя до каструлі (продовжує стояти на слабкому вогні). Вдихайте пару відвару евкаліптового листя приблизно 10 хвилин. Повторюйте процедуру щоразу, коли виникають проблеми з диханням (через астму або, скажімо, через загострення синуситу).

Корінь солодки. Цей домашній засіб – один із найбільш ефективних, коли потрібно зняти подразнення дихальних органів. Для приготування візьміть 1 шматок кореня солодки та 1 чашку води (250 мл). Нагрійте воду і, коли вона дійде до кипіння, киньте в неї шматок кореня солодки. Його треба варити протягом 5 хвилин. Процідіть відвар і через кілька хвилин можете пити. Цей засіб протипоказаний людям з підвищеним тиском, оскільки може підвищити його ще більше.

Лавровий лист. В астматиків і тих, хто змушений жити поруч із курцями, виникають постійні проблеми з диханням. Лавровий лист сприяє очищенню легенів і дихальних шляхів.
Візьміть 1 чашку води
(250 мл), 2 лаврових листи та
1 столову ложку ягід жимолості (10 г).
Воду доведіть до кипіння. Киньте в неї жимолость і лавровий лист і відварюйте на повільному вогні 5 хвилин. Потім зніміть відвар із вогню і накрийте кришкою. Нехай він постоїть 10 хвилин і охолоне. Якщо живете в одній квартирі з тими, хто курить, пийте цей напій тричі на тиждень по 1 чашці в день.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x