Черкаська «маленька Швейцарія» увійшла в ТОП-10 місць в Україні, схожих на світові курорти

Черкаська «маленька Швейцарія» увійшла в ТОП-10 місць в Україні, схожих на світові курорти

Буцький каньйон на Маньківщині Черкаської області втрапив у ТОП-10 місць в Україні, що схожі на світові курорти за версію порталу 1News.

Райське містечко, яке українці вже давно прозвали «маленькою Швейцарією», всього в 100 км від столиці і 200 км від обласного центру. Високі скелясті береги Буцького каньйону охороняють спокій річки Гірський Тікич. Цей пейзаж нагадує норвезький фіорд. Найбільш прекрасним Буцький каньйон постає саме в травні – природа буяє яскраво-зеленим різнотрав’ям і різнобарв\’ям квітів.

Зовсім поряд із каньйоном розташувався галасливий водоспад, а якщо пройти далі, можна побачити руїни старовинного млина, побудованого ще в ХІХ столітті. Тут багато майданчиків для пікніків.

Черкаська «маленька Швейцарія» увійшла в ТОП-10 місць в Україні, схожих на світові курорти
Для порівняння фото річки Верзаска, Швейцарія

Більше світлин Буцького каньойону можна побачити ТУТ і ТУТ
Зазначимо, що також до ТОП-10 увійшли: одеська «Італія» (місто Вилкове), херсонська «Африка» (заповідник Асканія Нова), ужгородська «Японія» (цвітіння сакури в Ужгороді), закарпатські «Альпи» (величезні зелені гори, бурхливі річки, гірські озера, безкрайні поля в Карпатах), карпатська «Голландія» (величезний зелений простір, укритий сліпучо-білосніжним цвіттіням нарцисів у районі містечка Хуст), чернівецька «Прага» (вулиця Ольги Кобилянської, національний університет, величні ратуші і собори із фресками, центральна площа турецького колодязя та оригінальний будинок-корабель в Ужгороді), хмельницька «Ірландія» (село Бакота із прекрасними зеленими пагорбами та блискучою водною гладдю), українська «Ніагара» (Джуринський водоспад у селі Нирків Тернопільської області), тернопільська «Німеччина» (село Заліщики, де з усіх боків круглий клаптик землі оточений річкою Дністер, а на сушу веде лише невеликий міст).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x