На Уманщині відкрили пам’ятну дошку воїну-афганцю

На Уманщині відкрили пам’ятну дошку воїну-афганцю

30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни. Серед тих, хто так і не повернувся до рідної домівки, – Володимир Миколайович Гребенюк, уродженець села Громи. 8 лютого в рідному селі вшанували воїна та відкрили пам’ятну дошку. Її встановили на фасаді місцевої школи, випускником якої і був військовослужбовець. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

На Уманщині відкрили пам’ятну дошку воїну-афганцю

Чоловік був прапорщиком, начальником медичного пункту 278-ї окремої дорожньо-комендантської бригади, героїчно загинув при виконанні військового обов’язку в Афганістані. Володимира Гребенюка нагородили орденом Червоної Зірки та медаллю «Воїну-інтернаціоналісту» (посмертно).

Звертаючись до учасників зібрання, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький зазначив, що Гребенюк Володимир Миколайович – взірець для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже подвиги учасників бойових дій – це правда історії, самопожертва та героїзм, приклад служіння Батьківщині. І, вшановуючи Володимира Гребенюка, ми схиляємо голови перед усіма тими, хто пролив свою кров, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

Світлу пам’ять славного земляка та всіх, хто не повернувся з тієї жахливої війни, вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x