На Монастирищині чиновника покарають за ухилення від декларування

На Монастирищині чиновника покарають за ухилення від декларування

Прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування скерувала до Монастирищенського районного суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з районних секторів філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області, якого звинувачують в умисному неподанні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», та ухилення від декларування майна на суму більш як 1,7 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції») Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУНП в Черкаській області за матеріалами Уманської місцевої прокуратури під процесуальним керівництвом працівників прокуратури Черкаської області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x