Черкащан запрошують на концертну програму «Із мови починається Людина»

Черкащан запрошують на концертну програму «Із мови починається Людина»

Сьогодні, 21 лютого, представники всіх націй та народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято проголошене на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року з метою «підтримки мовного й культурного різноманіття та багатомовності». Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської міської ради.

За даними ЮНЕСКО, у світі існує близько 6 000 мов. Майже половина з них під загрозою зникнення. У зв’язку з цим організація прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. ЮНЕСКО трактує поняття «мова» не лише як засіб для спілкування, але також як культурну спадщину й вираз культурної ідентичності.

Із цієї нагоди 21 лютого, о 18.00, в Черкаському міському Будинку культури ім. І. Кулика організовують концертну програму «Із мови починається Людина» за участю члена Черкаської організації Національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка Олекси Озірного.

Такі тематичні заходи проходять і в закладах освіти. А о 14.00 в обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка проведуть міський конкурс декламування творів української літератури «Поетичний ювілей».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x