Чим корисний чай із ромашки?

Чим корисний чай із ромашки?

Ромашку сміливо можна назвати маленькою квіткою з великими можливостями. Ця світлолюбна рослина ввібрала від сонця найкраще, а із землі – найкорисніше. Ромашковий відвар здатний позбавляти від багатьох хвороб і захищати від «навали» мікробів. Але цей напій має як корисні властивості, так і протипоказання – про них читайте в «Новій Добі».

Настій ромашки аптечної добре впорається навіть із гастритами. Якщо хочете вилікувати шлунок, то на місяць відмовтеся від інших гарячих напоїв і пийте ромашковий чай тричі на день. Крім того, він допомагає позбутися кольок і неприємних відчуттів у шлунку після переїдання, тому просто незамінний після застілля і під час тривалих свят.

Завдяки вмісту в сухій сировині вітаміну C й аскорбінової кислоти, які не зникають після заварювання, ромашковий чай зміцнює імунітет і запобігає простудним захворюванням. Якщо ви схильні до сезонних застуд, то частіше вживайте цей напій протягом року – тоді зможете уникнути ГРЗ і навіть ГРВІ.

Чай із ромашки містить флавоноїди й азулен, тобто має антибактеріальну дію і тому допомагає зняти внутрішні запалення. Він позбавляє від циститу та інших захворювань сечостатевої системи, полегшує болі при пієлонефриті, усуває наслідки харчових отруєнь і виводить отруйні речовини з організму.

Високий вміст нікотинової кислоти робить ромашковий чай незамінним для тих, хто з якихось причин харчується неправильно або сидить на строгій дієті. Крім того, завдяки цій кислоті організм отримує необхідну йому дозу вітаміну PP, що позбавляє від спазмів судин кінцівок і допомагає при лікуванні діабету.

Ромашковий чай відновлює нервову систему: він заспокоює, допомагає розслабитися, позбавляє депресивних станів і наслідків стресів. Врятує цей напій і від безсоння. Ті, хто регулярно вживає чай із ромашки, менше схильні до неврозів, дратівливості і порушення сну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x