Геннадій Бобов допоміг громаді Канівщини

Геннадій Бобов допоміг громаді Канівщини

Тоненькою змійкою на карті Канівщини в’ється річечка Росава. На правому її березі розкинулося мальовниче село Полствин, яке розташоване на схилах невисоких гір, що спускаються до заплав річки. В селі виявили поселення трипільської культури та городище Київської Русі.

В історичних документах Полствин вперше згадують у XVIII ст. Назва походить від фабрики, що виробляла повсть. Ще з давніх часів гетьманування Павла Тетері село славилося своїми млинами, олійницями, високоякісною повстю, яку виробляли на місцевій суконній фабриці. Найбільшою окрасою населеного пункту була Свято-Михайлівська церква, куди ходили прихожани з усіх навколишніх сіл. В роки радянської влади церкву зруйнували, а на її місці збудували фельдшерський пункт.

Зараз у селі налічують 179 домогосподарств, із них у 162 є постійні мешканці. У селі діють церква (нову будівлю Свято-Михайлівської церкви освятили у 2008 році), поштове відділення та фельдшерський пункт. Навчальний заклад (Малоржавецький НВК) розташований у сусідньому селі Полствинськогостаростинського округу, на відстані 2 км. Проживає в селі 271 особа, з них – 38 дітей від 6 до 18 років, 20 дошкільників та 64 пенсіонери. Це такі категорії населення, яким завше найбільш потрібна допомога фельдшера.

На цій посаді протягом 13 років трудиться невгамовний Сергій Михайлович Бреус, уродженець села, який для всіх жителів, від малого до старого, є рятівником у прямому значенні цього слова.

Фельдшерський пункт у селі є центром медицини. Тут медичний працівник надає першу медичну допомогу при гострих захворюваннях і травмах, проводить щеплення, фізіотерапевтичні заходи тощо. Основне завдання ФП – надання долікарської допомоги і проведення санітарно-оздоровчих та протиепідемічних заходів, спрямованих на профілактику захворювань, зниження захворюваності і травматизму, підвищення санітарно-гігієнічної культури населення.

Значна частина жителів – це пенсіонери, а їхнє здоров’я потребує постійної уваги. Захворювання у них різноманітні, часто хронічні, переважно хворіють на ішемічну хворобу та гіпертонію. В обов’язки завідуючого ФП у Полствині входить не тільки надання медичної допомоги людям похилого віку, а й постійний медичний нагляд за дітьми, за диспансерними хворими та працівниками сільськогосподарського виробництва.

На жаль, у листопаді торік сталося велике лихо. Внаслідок пожежі (замикання електропроводки) майже вщент згоріло приміщення фельдшерського пункту і повністю знищено обладнання. Після цього вирішили перенести медичний заклад у приміщення старостинського округу. Зробити в кімнатах належний ремонт громаді було під силу, але для функціонування закладу необхідне медичне обладнання. Жителі села написали колективне звернення про допомогу до нашого народного обранця Геннадія Бобова. Слід сказати, що в 2015 році він уже допомагав у забезпеченні нашого ФП необхідним сучасним обладнанням.

І народний депутат знову відгукнувся. Все, що було зазначено у зверненні, оперативно доставили в нове приміщення фельдшерського пункту.

Громада села Полствин висловлює найщирішу вдячність народному депутату України Геннадію Бобову за надання вагомої та своєчасної допомоги в оновленні матеріально-технічної бази ФП у Полствині, виділенні коштів для придбання двокамерного холодильника, сумки-укладки фельдшера, бактерицидної лампи, медичної кушетки, штативу для крапельниць, дитячих і дорослих вагів, пульсоксиметра та іншого необхідного медичного інструментарію. Ваша підтримка – це свідчення небайдужого ставлення до формування якісної мережі первинної медико-санітарної допомоги в сільській місцевості.

«Отриманим обладнанням, ми, безумовно, задоволені. Наразі Полствинський ФП знову має можливість надавати односельцям належні медичні послуги. Бажаємо Вам, шановний Геннадію Борисовичу, міцного здоров’я, успіхів та натхнення у подальшій діяльності, щоб іще багато років Ви могли радувати людей добрими справами. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Вами», – говорить завідувач ФП Сергій Бреус.

Оксана Савенко, в.о. старости Полствинськогостаростинського округу Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x