Прості та корисні поради для гарної посмішки

Прості та корисні поради для гарної посмішки

Як зберегти зуби та ясна красивими і здоровими? Це питання надзвичайно актуальне для кожного з нас, адже без здоров’я немає краси і належної якості життя. До Всесвітнього дня здоров’я ротової порожнини, який відзначають 20 березня, «Нова Доба» підготувала для вас декілька порад.

1. Щоранку з’їдайте, гарно прожувавши, жменю білого насіння кунжуту (можна перед цим замочити його на ніч у воді). Після цього розітріть по зубах залишки насіння, очищаючи і поліруючи зуби.
2. Чистіть зуби двічі на день (найкраще після кожного прийому їжі). Перший раз – вранці після сніданку, а не перед ним, як роблять багато людей. Вдруге – перед сном.
3. Щодня масажуйте ясна кунжутною олією. Наберіть повний рот теплої кунжутної олії і «поганяйте» її з боку в бік протягом
2–3 хвилин, але не ковтайте.
4. Використовуйте ополіскувачі для очищення слизових, а також язика та щік, оскільки там також накопичуються мікроби.
5. Після чищення зубів щіткою завжди користуйтеся зубною ниткою, щоб видаляти шматочки їжі і наліт, що залишаються на стику зубів.
6. Регулярно змінюйте зубну пасту, оскільки організм може звикати до певних активних компонентів і згодом припиняє на них реагувати. Уникайте фторування зубів і застосування фторовмісних зубних паст.
7. Змінюйте зубну щітку раз на три місяці. Рекомендують робити це після професійної гігієни
зубів.
8. При пародонтозі, коли оголюються корені зубів, а їхня чутливість до тепла і холоду вказує на наявність бактеріальної інфекції, корисно змащувати ясна олією чайного дерева.
9. Навіть найменший карієс потребує негайного лікування! Бо з часом «маленькі проблеми» з зубами переростають у «велику беззубість».
10. Не нехтуйте рекомендаціями лікаря, якщо Вам потрібне ортодонтичне, пародонтологічне чи ортопедичне лікування. Регулярно відвідуйте стоматолога. Фахівці рекомендують робити це кожні півроку для профілактичного огляду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x