Що робити, якщо дитина захворіла

Що робити, якщо дитина захворіла

Велика частина ліків від кашлю і нежиті марна або навіть може нашкодити дитині, тому іноді варто звернутися до натуральних засобів.

Зверніть увагу на цинк. Якщо дітям віком до 10 років із перших днів застуди призначають препарати з цинком, то час хвороби скорочується. Сульфат цинку викликає менше побічних ефектів, особливо якщо його приймати у вигляді сиропу.

Дайте дитині екстракт пеларгонії ісідовидної, також відомої як африканська герань. Препарат із цією рослиною допоможе впоратися з вологим кашлем і поліпшити відходження мокроти – про це свідчить одне з досліджень за участю дітей і підлітків до 18 років. Також препарати з африканською геранню допомагають проти болю в горлі.
Не забудьте про мед. Цей простий засіб допомагає при кашлі. В одному дослідженні брало участь 100 дітей та підлітків від 2 до 18 років. Ті, хто щодня отримував порцію гречаного меду, менше кашляли і краще спали. Діти, яким призначили засіб від кашлю або не давали нічого, кашляли більше й частіше скаржилися на поганий сон. Проте мед не варто давати малюкам до року, а також дітям зі схильністю до алергічних реакцій.

Приготуйте сольовий розчин. Учені спостерігали за дітьми від 6 до 10 років, які хворіли на грип або застуду. Дослідники виявили, що промивання носа сольовим розчином допомагає послабити нежить, першіння в горлі, покращує дихання і зменшує необхідність у застосуванні лікарських препаратів специфічної дії для носа. Діти, які промивали ніс, рідше простуджувалися і надалі. Ємності і сіль для приготування розчину можна купити в аптеці, там же знайдете і готові лікарські розчини.

Давайте дитині вітамін Д. Найчастіше цей вітамін пов’язують зі здоров’ям кісток, але дослідження показують, що його можна використовувати і для зменшення ризику ГРВІ та грипу. Американські вчені виявили: люди з низьким рівнем вітаміну D набагато частіше підхоплюють грип або ГРВІ. Особливо високий ризик спостерігали в тих, хто мав хронічні захворювання дихальних шляхів – астму й емфізему легенів.

Окрім того, лікарі стверджують, що збивати температуру тіла, що не перевищує 38 градусів, дитині не потрібно, але використовувати жарознижувальні засоби при підвищенні температури необхідно, якщо дитина ще не досягла двох місяців, а також, якщо вона страждає від вроджених захворювань нервової або серцево-судинної системи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x