Трирічний Віталик Хільченко з Черкащини потребує нової печінки

Трирічний Віталик Хільченко з Черкащини потребує нової печінки

Дитині готові зробити операцію у Бельгії.

Хлопчик народився із вродженою вадою – атрезією жовчовивідних шляхів, без пересадки Віталик приречений. Родинного донора у хлопчика немає, тож врятувати малого беруться бельгійські лікарі. Зібрати 135 тисяч євро багатодітна родина самотужки не може. Проте допомогти хлопчику може кожен із нас, йдеться у сюжеті ТСН.

Віталік народився недоношеним. Майже одразу лікарі виявили порушення у роботі жовчного міхура. А у два місяці аналізи показали високий рівень білірубіну в крові. 

«Черкаси зрозуміли, що не можуть визначитися з діагнозом, але з підозрою на дисплазію жовчного вони нас відправили до Києва в Охматдит», – розповіла мама хлопчика Світлана Хільченко.

У Києві ще майже місяць дитину обстежували і врешті поставили діагноз «біліарна атрезія жовчовивідних шляхів». Столичні медики його прооперували, але попередили, що зі своєю печінкою хлопчик довго не проживе і потрібна пересадка. Коли Віталику виповнилося три роки, у нього почав різко збільшуватися животик, там збиралася рідина.

«Тричі в реанімації в Черкасах… він дуже набряклий був, сильно набряки були, вода просто лилася з нього… Плюс ше підхопив пневмонію», – додала жінка.

Тамтешні лікарі розводили руками і пропонували просто забрати сина додому. Через соцмережі від інших мам Світлана дізналася про львівську лікарню і з останньою надією привезла туди Віталика, де у хлопчика, який був у дуже тяжкому стані, виявили цироз і хронічну печінкову недостатність. Через недугу хлопчик почав відставати у розвитку, зараз він майже не говорить.

«Реально компенсувати медикаментозними засобами його непрацюючий орган – печінку – неможливо, Віталіку потрібна пересадка і досить швидкими темпами. У сім’ї донора немає. Єдиний шанс – трансплантація за кордоном», – пояснила завідувач відділення дитячої хірургії Львівської міської дитячої клінічної лікарні Галина Курило.

Бельгійські медики, які готові зробити пересадку, одностайні з українськими колегами: операцію треба провести негайно, найпізніше – до кінця квітня. 

«Сума вказана в договорі – майже 135 тисяч євро. Звичайно, така сума для нашої сімї непідйомна, ми дуже просимо допомоги усіх небайдужих. Я вірю в те, що ми її зберемо обов’язково… Він дуже багато витримав на свій вік», – зазначила Світлана Хільченко.

Мати Віталика не працює, бо мусить доглядати за сином, а батькової зарплати фельдшера задледве вистачає на прожиття, адже в сім\”ї четверо дітей. Тож родина сподівається лише на допомогу благодійників.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 4149 4991 2097 3803

Хільченко Світлана (мама Віталіка)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x