На Черкащині проголосувало близько 63 % виборців

На Черкащині проголосувало близько 63 % виборців

Голосування на виборчих дільницях Черкаської області завершилось вчасно. В деяких дільницях лишалась невелика кількість бажаючих проголосувати і цим виборцям комісії надали можливість доголосувати. Загалом, порушень та ексцесів під час закриття дільниць не зафіксовано. ДВК звітують в ОВК про кількість виборців внесених до списку на момент закінчення голосування і кількість виборців, які отримали виборчий бюлетені. Після цього ДВК приступають до підрахунку голосів. Про це інформує «Черкаси Комітет виборців України» на офіційній сторінці у Фейсбук.

Спостерігачі повідомляють, що в ОВК 198 вкрали бобіну шпагату для запаковування документів.

Порушення і інциденти, які фіксувались до закінчення голосування:

ОВК 194. 711103 – комісія відмовилась реєструвати скаргу виборця на невключення до списку. Виборець завжди голосував на дільниці в БК \”Дружба народів\”, запрошення не отримав, прийшов на дільницю, а дільниці не має. Хто голосував раніше на БК \”Дружба народів\” – розкидані між різними дільницями. Таких людей було багато. Кажуть, що цілі будинки по вул. Гагаріна не отримували запрошень. Люди збирались в натовп і намагались вирішити це питання.
Нагадаємо, що такі випадки були поодинокі, але зустрічались майже в кожному окрузі.

На окрузі № 200 м. Умань на ДВК не пустили двох представників КВУ, мотивуючи це тим, що два спостерігачі КВУ реєструвались на цій дільниці раніше, хоча на момент реєстрації двох попередніх спостерігачів на дільниці вже не було.
Нагадаємо, що схожий випадок відбувся і на ДВК № 711025 (ОВК 194) Комісія відмовилась зареєструвати спостерігача від КВУ на цій ДВК, мотивували це тим, що в них вже один зареєструвався. Також забороняли фотографувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x